Rusi štedro odmenia víťazov z Ria, nezískajú len milióny rubľov

TASR
25.8.2016 14:49

Ruských medailistov z olympijských hier v Riu de Janeiro čaká štedrá odmena. Každý jeden zinkasuje minimálne 1,7 milióna rubľov (25.000 dolárov) a športové vozidlo typu BMW.

Rusi štedro odmenia víťazov z Ria, nezískajú len milióny rubľov
SITA/AP

Dostanú športové autá

Rusi sa v medailovej bilancii umiestnili na štvrtej priečke s celkovým počtom 56 cenných kovov, z toho 19 zlatých, 18 strieborných a 19 bronzových. Do Ria však pricestovali v oklieštenej zostave, keďže zo silnej atletickej výpravy mohla pre rozsiahly dopingový škandál pod piatimi kruhmi súťažiť len Darja Klišinová.

Zlatí medailisti zinkasujú 4 milióny rubľov a BMW X6 za približne 4,5 milióna. Na konto strieborných medailistov pribudne 2,5 milióna a BMW X5, bronzoví dostanú 1,7 milióna a BMW X3. Za medailový úspech ocenia športovcov aj jednotlivé regióny, z ktorých pochádzajú.

Paralympionici zbierku nerozšíria

Okrem ruských atlétov sa na olympiáde v Riu nezúčastnili ani reprezentanti z iných športových odvetví. O ich účasti pod piatimi kruhmi rozhodli medzinárodné asociácie a federácie.

Z tohtoročného Ria nerozšíria medailovú zbierku ani paralympionici, keďže Medzinárodný paralympijský výbor zakázal všetkým hendikepovaným športovcom štart na septembrovom vrcholnom podujatí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok