POČASIE: Veľmi chladno a ojedinelé sneženie. V niektorých častiach Slovenska sa môžu tvoriť snehové jazyky

4.12.2023 07:00 , Aktualizované: 4.12.2023 07:00

Oblačno až zamračené, spočiatku miestami jasno. Ojedinele slabé sneženie a veľmi chladno. Na západe ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota od -7 st. na Spiši do +2 st. na juhozápade Slabý, postupne prevažne juhovýchodný vietor do 40, v nárazoch do 70 km/h.

Situácia

Stred tlakovej výše sa v studenom, pôvodom arktickom vzduchu, presunie z našej oblasti nad Rumunsko a cez deň začne počasie u nás ovplyvňovať teplý front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Lamanšským prielivom.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené. Spočiatku ešte miestami, najmä na a na juhozápade, jasno alebo len malá oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie. Veľmi chladno. Na krajnom západe ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota -7 až -2 stupňov Celzia, na západe miestami a na juhu stredného Slovenska ojedinele, -2 až +2 stupne Celzia.

Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo -7 stupňov Celzia. Slabý, na západe a na Zemplíne postupne prevažne juhovýchodný vietor 3 až 9, na juhozápade neskôr popoludní ojedinele okolo 11, a tam v nárazoch okolo 17 m/s (10 až 30, 40, 65 km/h).

Predpokladané množstvo zrážok: do 1 mm / do 1 cm snehu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok