Bubelu premiérová pozvánka potešila, uvažuje nad návratom do Európy

TA3 TASR
24.8.2016 12:42

Až traja hokejisti by mali v stredajšom prípravnom stretnutí vo Viedni absolvovať debut v slovenskom reprezentačnom A-tíme. Jedným z nich je Miloš Bubela, ktorý strávil uplynulé sezóny v zámorí.

Pred štartom očakáva trému

Dvadsaťtriročného útočníka, ktorý štyri roky hral americkú univerzitnú ligu NCAA a naposledy obliekal dres tímu Utica Comets v nižšej severoamerickej súťaži AHL, si chce reprezentačný tréner Zdeno Cíger otestovať a dať mu príležitosť predviesť hokejové schopnosti na medzinárodnom poli. "Nedávno mi zavolal generálny manažér národného tímu Róbert Švehla a spýtal sa ma, či by som si nechcel prísť vyskúšať tento dvojdňový kemp, keďže ma ešte nevideli. Bol som veľmi rád, pozvánka ma určite potešila. Počas kempu si môžem trochu zahrať s chalanmi. Za dva dni veľa očakávaní nemôžem mať, na tých pár mítingoch si akurát rozoberieme hru Rakúšanov a ideme na to," vyslovil sa na utorkovom zraze šikovný krídelník.

V minulosti už reprezentoval svoju krajinu na mládežníckej úrovni, na prelome rokov 2011 a 2012 sa predstavil na MS hráčov do 20 rokov v Calgary a Edmontone, kde v šiestich zápasoch v slovenskom drese zaznamenal päť bodov. V reprezentačnom A-tíme bude mať však premiéru. Bubelovu nomináciu ocenili aj jeho najbližší. "Dostal som niekoľko gratulačných esemesiek, nebolo ich veľa. Pár dobrých kamarátov mi to spomenulo a robili si z toho srandu," prezradil. Pred prvým štartom možno príde na neho trochu tréma. "Tak isto. V reprezentácii som bol naposledy pred štyrmi rokmi v dvadsiatke, to, že môžem byť znova tu, považujem za niečo významné."

Budúcnosť vidí aj v Európe

Cíger dáva v Rakúsku príležitosť viacerým mladíkom, ktorí môžu v ťažkom zápase nabrať cenné skúsenosti. "Pozeral som si našu súpisku. Je v nej mnoho ďalších hráčov z môjho ročníka, viacerých poznám z dvadsiatky. Je to pre mňa jednoduchšie, keď sa stretnem s kolegami z minulosti, viem, ako hrajú, som s nimi trochu zohratý, poznám tú psychológiu za tým. Okrem toho figuruje vo výbere aj pár starších hráčov. Také spojenie mladej krvi a skúsenosti môže byť zaujímavé," domieva sa Bubela.

V súčasnosti rieši aj svoju budúcnosť. Po takmer piatich sezónach v zámorí je v hre aj jeho návrat na starý kontinent."Zatiaľ neviem nič konkrétne, koncom augusta by sa to malo utriasť. Mám možnosti ísť do nejakých kempov v Amerike. Budem sa musieť rozhodnúť, či sa vrátim do USA alebo zostanem v Európe. Do úvahy pripadá fínska, švédska, švajčiarska liga či KHL," pokračoval banskobystrický rodák. "V Európe by som bol viac na očiach, v Amerike zasa na očiach všetkých skautov. Takže obidve stránky majú svoje výhody. Možno by mi prospela zmena prostredia, vrátiť sa do Európy, užívať si európsku kultúru a zmeniť životný štýl..."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok