Demokrati si na sneme zvolili nového predsedu, nahradí Hegera. Vyjadrili sa aj k prezidentskému kandidátovi

ta3/TASR
2.12.2023 16:58 , Aktualizované: 2.12.2023 18:51

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Demokrati sa stal Jaroslav Naď. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom sneme v Prešove. Naď na poste strieda Eduarda Hegera. Snem strany zároveň deklaroval odhodlanie pokračovať v politickej činnosti s cieľom dosiahnuť úspech v prezidentských, komunálnych a parlamentných voľbách aj eurovoľbách.

"Dnes už mnohí ľudia hovoria, že ich mrzí, že sme sa nedostali do parlamentu, že tam chýbame a ja verím, že naša práca bude smerovať k tomu, že sa staneme relevantnými nielen z hľadiska preferencií, ale aj výsledkov, ktoré nás predurčia na oveľa iné úlohy v budúcnosti," skonštatoval nový líder.

Za svoje priority označil napríklad zvyšovanie členstva strany. "Po skončení sa parlamentných volieb sme prijali nových približne 250 členov, ďalší o členstvo žiadajú a ďalších budeme prijímať. Máme pokryté regióny na úrovni krajov a od januára ideme pokrývať všetky okresy," podotkol.

Vízia k eurovoľbám

Chce tiež predstaviť svoju víziu k budúcoročným voľbám do Európskeho parlamentu. Rovnako plánuje riešiť aj otázku prezidentských volieb. Demokrati sú pripravení navrhnúť vlastného kandidáta alebo podporiť takého, ktorý prezentuje ich hodnoty a program a zároveň bude aj jednoznačnou alternatívou voči kandidátom súčasnej vládnej koalície.

Noví podpredsedovia

Republikový snem rozhodoval aj nových podpredsedoch strany. Stali sa nimi Eduard Heger, Andrea Letanovská, Juraj Šeliga a František Oľha.

Strana tiež potvrdila, že do prezidentských volieb postaví vlastného kandidáta alebo podporí niekoho, kto zastupuje hodnoty demokratov či súčasnej opozície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok