FOTO: Nemecko bojuje so snehom. Ochromil letisko v Mníchove, ľudia nocovali vo vlakoch

2.12.2023 12:18

Sneh a ľad ochromili verejnú dopravu v Mníchove. Tá je zatiaľ pozastavená, odložený bol podľa agentúry DPA aj futbalový zápas Bayernu Mníchov. Časť cestujúcich v Mníchove a tiež v Ulme v Bádensku-Württembersku bola nútená prenocovať vo vlakoch.

Popadané stromy, meškajúce spoje

Prerušená je aj prevádzka mníchovského letiska Na diaľniciach v Bavorsku sa kvôli závejom vytvárajú dlhé kolóny. Problémy hlásia aj ďalšie oblasti na juhu Nemecka a letisko vo Frankfurte nad Mohanom.

Podľa hovorcu mníchovského letiska na mieste prebiehajú upratovacie práce, ktoré majú zaistiť znovuobnovenie bezpečnej prevádzky. Hovorca najskôr uviedol, že letisko zostane uzavreté do 12:00 SEČ, neskôr sa uzávera predĺžila do nedele 6:00 SEČ.

Železničný dopravca Deutsche Bahn (DB) povedal, že prerušené je spojenie na mnohých trasách v okolí bavorskej metropoly i všetka doprava z mníchovskej hlavnej stanice a na ňu. Dôvodom sú okrem iného stromy, ktoré popadali na trate. Náhradnú autobusovú dopravu kvôli počasiu a situácii na cestách dopravca neponúka.

Odrezaný Mníchov

Uzavretie leteckej dopravy v Mníchove má vplyv aj na ostatné letiská. Výrazné obmedzenia hlásia napríklad Frankfurt nad Mohanom, kam boli presmerované niektoré lety do Mníchova.

Zrušené boli diaľkové spoje z bavorskej metropoly do Salzburgu, Innsbrucku, Norimbergu, Stuttgartu a Lindau. Nemecké dráhy predpokladajú, že obmedzenia budú pretrvávať celú sobotu

"Odporúčame cesty do Mníchova a späť odložiť," uviedla hovorkyňa DB. Všetci cestujúci, ktorí svoju plánovanú cestu na juh Nemecka kvôli príchodu zimy odložia, môžu svoj lístok využiť neskôr, napísali dráhy.

Vlak na hlavnej stanici v Ulme, ktorý dorazil zo Stuttgartu, provizórne upravili na miesto, kde sa dá prespať. Nocovať mohli cestujúci, ktorým vynechal spoj, aj vo vlaku na mníchovskej hlavnej stanici.

Počasie spôsobilo problémy aj na bavorských cestách, kde DPA hlási množstvo dopravných nehôd.

Meteorológovia očakávajú, že na juhu Nemecka bude snežiť do sobotňajšieho popoludnia. Na niektorých miestach majú byť snehové zrážky silné.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok