Fico: Sociálni teroristi budú z ÚRSO odvolaní. Vláda hľadá riešenie, aby v roku 2024 nestúpla cena plynu

29.11.2023 19:43 , Aktualizované: 29.11.2023 21:40

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) zverejnil cenové rozhodnutie pre Slovenský plynárenský priemysel (SPP), podľa ktorého by sa mala cena plynu v roku 2024 výrazne zvýšiť, a to približne na dvojnásobok. Premiér Robert Fico, ale aj ministerka hospodárstva Denisa Saková zareagovali, že toto nepovolia.

Vyjadrenie Fica

"Na rokovanie vlády som v stredu pozval aj predsedu ÚRSO, aby nám vysvetlil, prečo v pondelok rozhodli o zvýšení ceny plynu pre domácnosti o 125 percent bez toho, aby nám aspoň brnkol, že, haló, vláda, vy sociálnodemokratickí a národní dementi, tu máte, na, darček od predchádzajúcej vlády, zdochnite," pohoršoval sa premiér vo videu.

Nezávislý úrad

Ficovi sa taktiež nepáči aktuálne obsadenie ľudí v úrade. "Veď na čele tohto vraj nezávislého úradu sú ľudia od Sulíka, ktorý so svojou bandou v Dubaji prepil, prefajčil a prehulákal státisíce eur zo štátneho rozpočtu," podotkol.

Sociálni teroristi

Vo videu ďalej tvrdí, že sa počas rokovania vlády prihovoril "nezávislému" predsedovi ÚRSO od srdca.

"V podstate jeho aj jeho kolegov považujem za sociálnych teroristov a nemám žiadne pochybnosti o tom, že takéto zvýšenie ceny plynu pre domácnosti, ktoré nemá v histórii obdobu, urobili len preto, aby nám skomplikovali život," povedal Fico s tým, že vedeli, v akom stave sú financie vďaka Igorovi Matovičovi, Eduardovi Hegerovi a Ľudovítovi Ódorovi.

Fico avizuje, že odvolá predsedu Andreja Jurisa a pravdepodobne aj ďalších členov úradu. Fico pozval Jurisa v stredu na rokovanie vlády. Mal vysvetliť, prečo rozhodol o zvýšení cien plynu pre domácnosti o 125 % bez toho, aby o tom informoval vládu.

Pozrite si reportáž o tom, že hrozí, že za plyn si Slováci priplatia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok