Počasie dáva zabrať motoristom. Donovaly aj Sorošku už sprejazdnili, pri Muráni platia obmedzenia pre kamióny

ta3/TASR
28.11.2023 07:55 , Aktualizované: 28.11.2023 12:57

Dopravu na slovenských cestách v utorok komplikujú viaceré nehody a neupravené cesty. Informujú o tom zdroje dopravných informácií.

Nehodu hlásili v utorok ráno na trase Opatovská Nová Ves - Slovenské Ďarmoty, úsek je neprejazdný. "Obídete to cez Lesenice, Chrastince a Koláre," dodala Zelená vlna RTVS. Zároveň na trase Sačurov - Hencovce skončilo viacero áut mimo cesty.

Nehodu hlásili aj za Novou Kelčou smerom na Vranov nad Topľou, kamión tam skončil mimo cesty. Tiež na ceste I/65 medzi Beladicami a Kolíňanmi a za Plaveckým Podhradím smerom na Sološnicu. Viacero áut sa zrazilo v križovatke na vjazde do Bratislavy z Ivanky pri Dunaji, treba tam rátať so zdržaním.

Šturec, Donovaly i Čertovica bez obmedzení

Horský priechod Donovaly je znovu prejazdný pre všetku dopravu. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Horský priechod Donovaly bol pre husté sneženie od ranných hodín uzavretý pre nákladné vozidlá. Podľa Banskobystrickej regionálnej správy ciest sú všetky cesty v kraji zjazdné.

Obmedzenia pre nákladnú dopravu platia na ceste medzi Muráňom a Červenou Skalou a na horskom priechode Dielik medzi Tisovcom a Muráňom.

Horské priechody Šturec, Kremnické Bane a Čertovica sú prejazdné bez obmedzení.

Pozrite sa, ako to vyzerá na horských priechodoch.

Sorošku sprejazdnili

Horský priechod Soroška v okrese Rožňava bol pre nepriaznivé počasie a husté sneženie pre nákladnú dopravu uzavretý, no už sa ho podarilo celý sprejazdniť. Uviedla hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Katarína Strojná.

Diaľnice sú zjazdné

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú podľa cestárov zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na niektorých úsekoch je čerstvý alebo kašovitý sneh. Zároveň cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné a povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.

Zelená Vlna RTVS upozorňuje na zjazdnosť horského priechodu Slanec, ktorý je pre husté sneženie ťažko prejazdný a dopravu regulujú policajti. Tiež v Raslaviciach na hlavnom ťahu sú odstavené, šmýkajúce sa kamióny. Dopravu tam tiež riadia policajti a vodiči sa zdržia v oboch smeroch.

Sneženie potrápilo aj východné Slovensko. Pozrite si živý vstup redaktorky Kataríny Cimborovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok