Izrael bude pokračovať až do víťazstva nad Hamasom, povedal Netanjahu pri návšteve vojakov

26.11.2023 18:01 , Aktualizované: 26.11.2023 18:03

Izrael bude pokračovať až do víťazstva nad Hamasom, vyhlásil podľa denníka The Times of Israel (ToI) premiér Benjamin Netanjahu v palestínskom Pásme Gazy, kam sa vybral prvýkrát od vypuknutia súčasnej vojny medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím.

Benjamin Netanjahu
Foto: TASR/AP

Štvordňové prímerie medzi stranami konfliktu pokračuje už tretí deň a jeho súčasťou je aj dodávka humanitárnej pomoci obyvateľom Pásma Gazy, ako aj výmena rukojemníkov zajatých Hamasom a palestínskych väzňov zadržiavaných Izraelom.

Chceme späť rukojemníkov

Netanjahu podľa ToI navštívil izraelských vojakov v severnej palestínskej oblasti. "Vyvíjame maximálne úsilie, aby sme získali späť našich rukojemníkov, a nakoniec ich vrátime všetkých," povedal premiér vo videu zverejnenom jeho úradom, na ktorom je vidieť šéfa vlády v ochrannej veste a prilbe obklopeného izraelskými vojakmi.

Tri ciele

"V tejto vojne máme tri ciele: zlikvidovať Hamas, získať späť všetkých našich rukojemníkov a zabezpečiť, aby sa Gaza opäť nestala hrozbou pre štát Izrael," uviedol ďalej Netanjahu. "Budeme pokračovať až do konca, až do víťazstva. Nič nás nezastaví a sme presvedčení, že máme moc, silu, vôľu a odhodlanie dosiahnuť všetky vojnové ciele a dosiahneme ich," dodal.

Podľa jeho úradu premiér počas svojej cesty navštívil jeden z tunelov, ktoré Hamas vybudoval v podzemí Pásma Gazy. Podľa ToI Netanjahua do palestínskej oblasti sprevádzali niektorí izraelskí predstavitelia vrátane jeho náčelníka štábu Cachiho Bravermana a vojenského tajomníka Aviho Gila.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok