Vlci Žilina sa aj tento rok zapájajú do celosvetovej kampane proti násiliu na ženách

ta3/Vlci Žilina
25.11.2023 09:32

Celosvetová kampaň za odstránenie násilia páchaného na ženách začína 25. novembra a trvá presne 16 dní. Hokejový klub Vlci Žilina šíri povedomie o tomto probléme už štvrtý rok po sebe.

Vlci Žilina
Vlci Žilina

Dnes (25.11.) je deň, keď sa množstvo organizácií oblečie do oranžovej farby. Práve tá je pridelená aktuálnemu medzinárodnému dňu a najčastejšie ju vidieť v podobe namaľovaného monokla pod okom športovca. Upozorňuje sa tým na neprípustné činy, ku ktorým mnohokrát dochádza v domácnostiach za zatvorenými dverami. Vlci Žilina chcú aj tento rok chcú poukázať na problém a povedať násiliu jasné nie. 

Oranžová stužka na prilbách

"Už sme hrali s monoklami pod očami, robili sme rôzne online kvízy upozorňujúce na problematiku a tento rok sa náš klub bude prezentovať oranžovou stužkou v podobe nálepky na prilbách a budeme ju nosiť celých 16 dní. Rovnako pribudne v našich grafikách spolu s oranžovou farbou. Chceme tak upriamiť pozornosť na viaceré organizácie na Slovensku, ktoré pomáhajú ženám v neľahkých situáciách," vysvetlil Dávid Košút, marketingový manažér klubu. 

Nálepkám na prilbách vdýchli Vlci vlastný vizuál, propagujú ním aj celosvetový hashtag #OrangeTheWorld a #25Nov


Vlci Žilina Vlci Žilina Vlci Žilina sa opäť zapojili do celosvetovej kampane proti násiliu na ženách

Každá tretia, resp. piata žena bola obeťou

Štúdia Agentúry Európskej únie pre základné práva prezentovaná v marci 2014 prišla s informáciou, že každá tretia žena z Európskej únie bola obeťou fyzického alebo sexuálneho násilia aspoň raz vo svojom živote. Podobný výskum realizovaný na Slovensku v roku 2008 hovorí o každej piatej žene, ktorá má skúsenosť s násilným správaním zo strany partnera. V našej krajine má podľa dostupných štatistík násilie páchané na ženách klesajúcu tendenciu, stále je však závažným problémom, že mnohé z obetí neoznamujú incidenty násilia na ženách polícii či organizáciám na podporu obetí.

Vždy je tu pomoc

Ak ste svedkami domáceho či sexuálneho násilia, prosíme, kontaktujte Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie: 0800 212 212 (nonstop). Alebo vyhľadajte najbližšiu organizáciu poskytujúcu pomoc vo vašom okolí: ZASTAVME NÁSILIE – Adresár.

Vlci Žilina Vlci Žilina Vlci Žilina sa opäť zapojili do celosvetovej kampane proti násiliu na ženách
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok