Sfetovaný muž sa na českom hudobnom festivale vyhrážal nožom

TASR
21.8.2016 08:27

V policajnej cele skončil muž, ktorý sa s nožom v ruke vyhrážal návštevníkom víkendového hudobného festivalu pri Máchovom jazere v severných Čechách a vykrikoval Alláhu akbar.

Sfetovaný muž sa na českom hudobnom festivale vyhrážal nožom
ilu foto SITA

Výtržníctvo a nebezpečné vyhrážanie sa

Dvadsaťpäťročného muža vyviedli pracovníci bezpečnostnej služby a teraz je vyšetrovaný pre výtržníctvo a nebezpečné vyhrážanie sa. Píše o tom webové vydanie denníka Mladá fronta DNES. Muž je český štátny príslušník, jeho otec je z Alžírska. "Muž vytiahol vonku na pracovníkov agentúry nôž, ktorým pred sebou šermoval a vyhrážal sa im násilím, pritom vykrikoval Alláhu akbar," uviedla liberecká policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

S nožom v ruke sa potom vyhrážal aj ďalším účastníkom akcie. "Muž je v policajnej cele. Dychová skúška ukázala, že má v sebe 1,79 promile alkoholu a test na drogy bol pozitívny na amfetamín a opiáty," uviedla Baláková.

Pod vplyvom drog

Policajti a colníci našli drogy celkovo u štyroch desiatok účastníkov akcie. Dvaja mladí ľudia pod vplyvom drog šoférovali a dvaja ich podľa policajtov predávali.

Festival Mácháč sa koná od piatka do nedele a každoročne naň prichádza zhruba 10.000 divákov. Polícia sa zameriava pri zvýšených kontrolách práve na držanie drog či pitie alkoholu a požívanie drog pred jazdou, približuje spravodajský server iDNES.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok