Lomnický dosiahol životný úspech, je piaty v kladivárskom finále v Riu

TA3 TASR SITA
20.8.2016 07:55

Slovenský atlét Marcel Lomnický sa v olympijskom finále hodu kladivom v Riu de Janeiro umiestnil na piatej priečke. Jeho najlepší výkon mal hodnotu 75,97 metra, dosiahol ho v piatej sérii.

"Som šťastný"

"Považujem to za svoj životný úspech, bolo to moje prvé olympijské finále. Veľmi som si ho užil, bojoval som až do posledného pokusu a som šťastný," povedal člen VŠC Dukla Banská Bystrica, ktorý má na konte piate miesto z tohtoročných majstrovstviev Európy či ôsmu pozíciu na MS 2013 aj 2015.

Víťazom sa stal Dilšod Nazarov z Tadžikistanu za 78,68 metra, druhý skončil Bielorus Ivan Tichon (77,79 m), tretí bol poľský víťaz kvalifikácie Wojciech Nowicki (77,73).

Pred poslednou sériou bol slovenský reprezentant štvrtý, na bronz mu chýbalo len osem centimetrov. Napokon sa pred neho dostal v celkovom hodnotení bronzový Poliak Wojciech Nowicki.

lomnicky-2_0a000002-efb8-44b5.jpg

"Mohlo sa stať čokoľvek"

"Súťažný kruh bol dosť pomalý, preto výkon tesne pod 76 metrov je veľmi kvalitný. Pred posledným pokusom som sa snažil zo seba ešte niečo dostať, ale nevyšiel mi. Celý deň som sa cítil dobre. Viac by ma mrzelo, keby som skončil štvrtý s odstupom 8 centimetrov. Takto som piaty a je to fajn," priznal s úsmevom Lomnický, ktorý bol piaty aj na tohtoročných ME v holandskom Amsterdame.

Po stredajšej predpoludňajšej kvalifikácii mal Marcel Lomnický dva dni na prípravu na veľké finále. Pred ním premýšľal aj o možnej medaile. "Okrem dvoch či troch borcov nebol nikto veľký favorit. Mohlo sa stať čokoľvek. Bolo to otvorené a do konca som bojoval o medailu. Chcel som ju. Videl som, že je blízko. Piate miesto v Riu je najlepší výsledok mojej kariéry," zdôraznil.

Člen VŠC Dukla Banská Bystrica po olympijskom finále ocenil skutočnosť, že mal možnosť spolupracovať s Liborom Charfreitagom, ktorý sa do Ria napriek veľkému úsiliu nekvalifikoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok