Na diaľnicu D1 unikla prudko jedovatá látka, úsek sa podarilo sprejazdniť

20.11.2023 15:54 , Aktualizované: 20.11.2023 19:04

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zastavili únik nebezpečnej látky pri diaľnici D1 v úseku medzi Sencom a Blatným. Aktuálne pracujú na jej odstránení. Informovala Bianka Královičová z oddelenia komunikačného a vnútorných záležitostí Prezídia HaZZ s tým, že nedošlo k zraneniu žiadnej osoby.

Látka
Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Ako priblížila Královičová, bioplynová stanica, v dôsledku ktorej došlo k úniku látky, nie je v prevádzke už niekoľko rokov. Po príchode hasičov sa zistilo, že na nádrži chýba ventil, cez ktorý unikala neznáma látka. "Zasahujúci príslušníci aktuálne pracujú na odstránení približne 500 kubických metrov uniknutej látky," uviedla.

Príslušníci HaZZ aktuálne okrem odstraňovania uniknutej nebezpečnej látky stále pracujú na úplnom zastavení úniku. Prácu hasičov komplikuje tlak v nádobe, v ktorej sa neznáma látka nachádza, čo zatiaľ umožňuje len čiastočné zastavenie úniku, dodala Královičová. 

Na mieste zasahovalo 17 príslušníkov HaZZ z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy, z Okresného riaditeľstva HaZZ v Pezinku a Záchrannej brigády HaZZ v Malackách so siedmimi kusmi hasičskej techniky.

Diaľnica je už prejazdná

Polícia z uvedeného dôvodu diaľnicu na danom úseku uzavrela, no v súčasnosti je už úsek opäť prejazdný. Podľa mesta Senec je už prejazdná nielen diaľnica, ale aj cesta na Svätý Martin a to pre obyvateľov a rodičov detí z miestnej materskej školy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok