Misia je splnená. Slováci triumfovali nad Bosnou a Hercegovinou, víťazný gól vsietil Šatka

19.11.2023 22:41

Slovenskí futbalisti vyhrali v nedeľňajšom zápase kvalifikácie ME 2024 na pôde Bosny a Hercegoviny 2:1. S už istým postupom tak zvýšili svoju šancu na nasadenie v treťom výkonnostnom koši na žrebovaní majstrovstiev Európy. Tím pod vedením Francesca Calzonu využil početnú výhodu, v ktorej bol od 64. minúty po druhej žltej karte pre Renata Gojkoviča.

Futbal
Foto: TASR/Martin Baumann

Šatka si otvoril strelecký účet

Domáci viedli len tri minúty po vlastnom góle Patrika Hrošovského na začiatku druhého polčasu. Vyrovnal Róbert Boženík, ktorý ukončil vyše dvojročný strelecký pôst v národnom tíme a víťazný gól strelil Ľubomír Šatka, ktorý si otvoril strelecký účet v reprezentácii. Po faule Gojkoviča sa však musel z ihriska porúčať László Bénes.

Slováci ukončili kvalifikáciu na druhom mieste v J-skupine, nestačili len na suverénne Portugalsko.

Zmeny v zostave

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpila v nedeľňajšom zápase J-skupiny kvalifikácie ME 2024 na pôde Bosny a Hercegoviny v bráne s Marekom Rodákom. Tréner Francesco Calzona urobil v záverečnom zápase v Zenici celkovo sedem zmien a v J-skupine tak nastúpil prvýkrát iný brankár ako Martin Dúbravka.

Na pravú stranu obrany sa vrátil po kartovom treste Peter Pekarík, pred Denisom Vavrom dostal ako stopér prednosť Ľubomír Šatka vedľa kapitána Milana Škriniara. Na ľavej strane obrany taktiež zotrval Dávid Hancko, pred ktorým hral László Bénes. Ten nastúpil v stredovej formácii spolu s Patrikom Hrošovským namiesto stálic Juraja Kucku a Stanislava Lobotku.

Stred poľa doplnil napravo Ondrej Duda a pred ním dostal šancu v základe po jednozápasovej prestávke Tomáš Suslov. V strede útoku zostal Róbert Boženík a naľavo bol Róbert Mak, ktorý nezasiahol do predošlých dvoch zápasov.

Bosna a Hercegovina: Pirič - Gazibegovič, Gojkovič, Hadžiahmetovič, Mujakič - Cimirot, Hajradinovič, Bašič - Hamulič, Prevljak, Demirovič

Slovenská republika: Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko - Duda, Hrošovský, Bénes - Suslov, Boženík, Mak

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok