Mexická polícia mala na ranči popraviť desiatky ľudí, vláda má inú verziu

TA3 TASR
19.8.2016 06:26

Príslušníci mexickej federálnej polície zabili vlani na ranči v štáte Michoacán na západe krajiny najmenej 22 ľudí, ich telá popremiestňovali a do rúk im vložili zbrane tak, aby to pôsobilo, že zahynuli pri prestrelke. Oznámila to mexická Národná rada pre ľudské práva.

Komisia dospela k tomuto záveru po vyšetrení okolností incidentu, ktorý sa stal vlani v máji na ranči v meste Tanhuato, pričom smrť týchto ľudí označila za "popravu". Pri policajnom zásahu prišlo o život celkovo 42 osôb podozrivých z členstva v drogovom karteli a jeden policajt.

Národný orgán zaoberajúci sa dodržiavaním ľudských práv v krajine vo svojej správe po skončení vyšetrovania ďalej píše, že v niektorých prípadoch policajti obete mučili či použili neprimeranú silu.

Mexická vláda, ktorú cituje agentúra AP, trvá na stanovisku, podľa ktorého pri zásahu jej muži ľudské práva neporušili. Oficiálna správa federálnej polície uvádza, že išlo o podozrivých členov drogového kartelu ukrývajúcich sa na ranči pri hraniciach so štátom Jalisco.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok