Člena olympijského výboru obvinili z kupčenia so vstupenkami

TA3 TASR
17.8.2016 19:42

Poriadnu hanbu si vyrobil člen Medzinárodného olympijského výboru Patrick Hickey. Ten je obvinený z kupčenia so vstupenkami. Úrady v Riu dokonca na neho vydali zatykač.

Funkcionára Patricka Hickeyho zadržala v Riu de Janeiro brazílska polícia, má byť zapletený do nelegálneho predaja vstupeniek na olympijské súťaže. Polícia zaistila okrem iného mailovú komunikáciu, jeho akreditáciu a letenku, informovala agentúra dpa.

Po vydaní zatykača si polícia prišla po Hickeyho do hotela v blízkosti Olympijského parku a pri zásahu sa údajne snažil utiecť. Neskôr mu prišlo zle a odviezli ho na ošetrenie do nemocnice. Podľa polície je Hickey súčasťou organizovanej skupiny, ktorá nelegálne predávala vstupenky na súťaže v Riu. Tie boli pôvodne určené pre Írsky olympijský výbor, ktorého je šéfom.

Brazílska polícia už predtým zadržala jedného Íra, ktorý nelegálne predával lístky na OH. V pozadí priekupníkov má stáť britská spoločnosť THG. Tá mala údajne prsty aj v nelegálnom predaji lístkov na futbalové MS 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok