V Trnave výsledky z jesene dobrým odrazovým mostíkom

TA3, SITA
1.3.2012 18:34

Vedenie corgoňligového futbalového klubu FC Spartak Trnava na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej konferencii pred začiatkom najvyššej slovenskej súťaže avizovalo, že jednoznačným cieľom tímu je účasť v budúcosezónnej pohárovej Európe.

V Trnave výsledky z jesene dobrým odrazovým mostíkom
SITA

Trnavčania sú po jesenných osemnástich kolách na treťom mieste v elitnom slovenskom pelotóne s jednobodovým mankom na vedúcich Žilinčanov.

"Opakujem to, čo som hovoril už viackrát - cieľom je účasť v pohárovej Európe," avizoval český tréner "spartakovcov" Pavel Hoftych a doplnil: "Príprava bola rozdelená do niekoľkých blokov: v domácom prostredí, v Luhačoviciach a potom nasledoval desaťdňový pobyt v Turecku. Najmä ten splnil naše očakávania. Stretli sme sa tam s dobrými súpermi zvučných mien. Hráčov sme si preverili po hernej i fyzickej stránke. Môžem konštatovať, že sme dobre pripravení na jarnú časť ročníka."

Trnavčania odohrali počas zimnej prípravy spolu desať zápasov s bilanciou 3 víťazstvá - 2 remízy - 5 prehier s celkovým skóre 10:12. S jesennou časťou i zimnou prípravou vyslovil spokojnosť aj generálny manažéra Spartaka Trnava Jozef Valovič. "Jeseň bola v Trnave akceleračnou vo viacerých rovinách. Podarilo sa nám to, po čom mnohí túžia - vytvoriť typickú futbalovú atmosféru. Platí to najmä o tých pohárových zápasoch, vrcholom bol zápas proti Levski Sofia. Predchádzalo tomu budovanie mužstva i atraktívneho spôsobu hry," pripomenul J. Valovič účinkovanie "bílych andelov" v predkolách Európskej ligy UEFA 2011/2012.

Futbalisti Spartaka sa dostali až do play-off kontinentálneho pohára číslo dva, v tomto dvojzápase však nestačili na hráčov ruského Lokomotivu Moskva. "Máme dobrý odrazový mostík. Do odvetnej časti to bude ťažké, ale ja verím, že dokážeme urobiť maximum. Chceme dokázať, že sme nielen schopní udržať si výkonnosť, ale pridať aj niečo navyše. V Trnave vládne pred jarnou časťou opäť futbalová eufória. Aj po ekonomickej stránke sú všetky predpoklady, aby sme jar dotiahli do úspešného konca. Titul by bol túžbou nás všetkých," uzavrel Jozef Valovič. Ten sa zmienil aj o obsadení postu prezidenta klubu, ktorým sa budú v Trnave zaoberať na zasadnutí správnej rady v stredu 7. marca.

Vedenie tradičného účastníka najvyššej slovenskej súťaže sa posilnilo na poste hovorcu a marketingového manažéra, ktorým sa stal Marek Ondrejka.

Káder FC Spartak Trnava pre jarnú časť sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2011/2012:
Brankári: Ľuboš Kamenár, Martin Raška, Dobrivoj Rusov
Obrancovia: Peter Čvirik, Michal Habánek, Jiří Koubský, Patrik Čarnota, Ľuboš Hanzel, Patrik Gross, Jozef Kaufman, Martin Švec
Stredopoliari: Miroslav Karhan, Martin Mikovič, Martin Vyskočil, Peter Kuračka, Riste Naumov, Radovan Ciprys, Mário Bicák, Roman Procházka, Marek Kaščák, Michal Gašparík
Útočníci: Ladislav Tomaček, Ivan Schranz, Karol Pavelka

Zmeny v kádri:
Príchody: Ľuboš Kamenár (FC Nantes/Fr.), Karol Pavelka, Peter Kuračka (obaja FC ViOn Zlaté Moravce), Riste Naumov, Jozef Kaufman (obaja Slavia Praha/ČR), Martin Švec, Ivan Schranz (obaja FC Petržalka 1898), Michal Gapšarík (Górnik Zabrze/Poľ.)
Odchody: Ján Slovenčiak, Boubacar Diallo, Tomáš Oravec (všetci si hľadajú angažmán), Ľubomír Bernáth (FC ViOn Zlaté Moravce), Koro Issa Ahmed Koné (FCO Dijon/Fr.), Ján Petráš (Spartak Myjava)

Realizačný tím:
tréner: Pavel Hoftych
asistenti trénera: Branislav Kriška, Vladimír Kožuch
tréner brankárov: Andrej Kostolanský
vedúci mužstva: Peter Moravčík
lekári: MUDr. Vilima Vadrna, MUDr. Jozef Fridrich
masér: Mário Prelovský
fyzioterapeut: Patrik Gogolák
konzultant: Karol Dobiaš

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok