Trump obraňoval policajta, ktorý zastrelil černocha

TA3 ČTK
17.8.2016 07:47

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump v Milwaukee hájil zastrelenie černocha policajtom, ktoré podľa neho bolo zrejme oprávnené. Incident, ktorý cez víkend vyvolal v meste na Stredozápade násilné nepokoje, viedol k vyhláseniu zákazu nočného vychádzania.

Trumpa podľa agentúry Reuters v meste privítali zhruba dve desiatky pokojných odporcov. "Musíme počúvať zákony, inak prídeme o svoju krajinu," povedal newyorský miliardár v debate televízie Fox News bezprostredne potom, čo sa stretol s predstaviteľmi miestnej polície.

Trump, ktorý sa aj v minulých podobne kontroverzných prípadoch postavil na stranu bezpečnostných zložiek, vyhlásil, že existujú jasné dôkazy odôvodňujúce policajtov čin.

"Zbraň mierila na jeho hlavu a podľa všetkého bol pripravený vystreliť," vyhlásil realitný magnát, ktorý sa usiluje o vstup do Bieleho domu.

Situáciu v Milwaukee vyhrotila udalosť, pri ktorej hliadka počas cestnej kontroly chcela zastaviť auto s dvoma mužmi, ktorí ale neposlúchli výzvy a venovali sa "podozrivej činnosti". Po streľbe sa ukázalo, že mŕtvym je dvadsaťtriročný černoch s dlhým trestným registrom. Mal pri sebe strelnú zbraň s 23 nábojmi, ktorú niekto v marci ukradol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok