Sagan sa na ceste nudí, nie vždy víťazí najlepší

TA3 SITA
16.8.2016 23:08

Slovenský športový fenomén Peter Sagan od svojho štartu v pretekoch cross country horských cyklistov na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro neočakáva nič výnimočné.

"Nikto nevie, aký výsledok sa mi podarí dosiahnuť. Určite nemám čo stratiť. Ak zajazdím dobre, bude dobre, ak zajazdím zle, budem sa s tým musieť zmieriť,“ povedal Sagan novinárom počas návštevy v reprezentačnom Slovenskom dome. Úvod nedeľňajšej súťaže bude pre reprezentanta SR náročný, veď bude začínať až z úplného chvosta štartového poľa. Šanca predrať sa viac dopredu bude najmä v úvode. "Všetko by sa dalo, ale ja nie som kúzelník. Uvidíme, ako ten štart dopadne,“ poznamenal Sagan.

Priblížil aj dôvody, prečo sa rozhodol aspoň na chvíľu vrátiť k svojej láske - horskému bicyklu. "Ak by som skončil v cestnej cyklistike mimo medailových pozícií, to by pre mňa nebol výsledok. V horskej cyklistike to beriem inak. Je to pre mňa výnimočná situácia a najmä jediné preteky v sezóne, ktoré absolvujem vo svojej obľúbenej disciplíne. A je to najväčšia súťaž na svete v tomto odvetví, čo ešte násobí jej výnimočnosť z môjho pohľadu,“ vysvetlil 26-ročný Žilinčan žijúci v Monte Carle.

Prostoreký športovec v Riu prezradil aj to, čo má horská cyklistika a cestná nie. "Ja osobne sa na cestnej cyklistike nudím. Aj keď musím povedať, že som dosiahol nejaké výsledky a chcem v tom pokračovať. Človek ide päť hodín a potom prehrá o pol centimetra, lebo niekto viac šťastia v závere. Na ceste je to trochu nespravodlivé v tom, že nie vždy zvíťazí najlepší. V horskej cyklistike človek potrebuje mať záľubu, mať rád trochu viac rizika a vybrať si správnu líniu v zjazde. Tieto dve cyklistiky sa nedajú porovnať, je to ako postaviť k sebe parašutizmus so surfovaním,“ dodal PeterSagan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok