Košice začali domácou prehrou s Bernom

SITA TASR TA3
16.8.2016 22:55

Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom prvom zápase v M-skupine Ligy majstrov so švajčiarskym tímom SC Bern 3:6.

Košice začali domácou prehrou s Bernom
SITA/Ivan Fleischer

Švajčiarskemu majstrovi vyšli najmä úvody všetkých troch tretín, v ktorých dokázal skórovať. Košičania sa v druhom zápase Ligy majstrov predstavia už v sobotu 20. augusta, keď v domácej Steel aréne privítajú rakúsky Black Wings Linz.

HC Košice - SC Bern 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)

Góly: 31. Hričina (Dudáš, Šmach), 45. Boltun (Hričina), 54. Varga (Boltun, Dudáš) - 2. Hischier (Noreau, Berger), 21. Moser (Plüss), 35. Bodenmann. 41. Moser (Untersander, Blum), 53. Berger (Hischier, Plüss), 58. Arcobello (Rüfenacht). Rozhodovali: Zrnič (Slov.), Baluška - Korba, Výleta (všetci SR), vylúčení: 5:7 na 2 min., navyše Milý (Koš.) 2+10 min. za napadnutie zozadu, presilovky: 3:3, oslabenia: 0:0, 3294 divákov.

Zostavy:
HC Košice: Kopřiva - Deyl, Vašíček, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Jankovič - Bicek, Klíma, Bartánus - Spilar, Suja, Bartoš - Hovorka, Hruška, Varga - Boltun, Hričina, Milý - Šoltés
SC Bern: Genoni - Blum, Kamerzin, Jobin, Untersander, B. Gerber, Noreau, Kreis, J. Krueger - Bodenmann, Ebbett, Moser - Rüfenacht, Arcobello, Scherwey - Berger, Plüss, Hischier - Müller, Reichert, Randegger.

Priebeh zápasu:

Ako prvý musel zasahovať švajčiarsky brankár Genoni, ktorému však strela Spilara zo záveru prvej minúty nenarobila problémy. Naopak košický brankár Kopřiva inkasoval už z prvej strely Bernu, keď sa Hischier zbavil obrancu Šedivého a dostal puk do bránky domácich - 0:1. Košičania sa snažili o gólovú odpoveď, ale hráči Bernuzastavovali útočné snahy Košičanov už v zárodku. Hostia neprestávali hroziť a ťažili najmä z pozičných chýb domácich vo vlastnom pásme.

V 10. minúte mohol poistiť náskok hostí Rüfenacht, spomedzi kruhov však nenamieril presne. Krátko na to sa domáci nielenže ubránili oslabeniu, ale v početnej nevýhode mohli aj skórovať. Bartánus však v krátkom úniku nemal puk ideálne pod kontrolou a Genoniho neprekvapil. V 17. minúte brankár hostí neskrotil puk, ale Varga ho nestihol dostať do bránky.

Aj úvod druhej časti vyšiel hosťom ideálne. Druhú časť začali presilovkou pri vylúčení Dudáša a po 55. sekundách ju využili, keď Plüssovu strelu nechytateľne tečoval Moser - 0:2. Švajčiarsky tím bol v hernej pohode, naopak Košičania sa len zriedkavo dostávali na dostrel Genoniho bránky.

V 29. minúte mali hostia ďalšiu presilovku a po strele obrancu Bluma zachránila domáceho brankára pravá žŕdka. Z následného protiútoku mohol znížiť Bartánus, ale ani vo svojom druhom brejku nebol úspešný. V 31. minúte sedel na trestnej lavici skúsený Švajčiar Plüss a Košičania to využili. Dudáš nahodil puk od modrej čiary a švajčiarskeho brankára zmiatol Hričinov teč - 1:2. O štyri minúty však hostia znovu zvýšili na rozdiel dvoch gólov. Obrana domácich dala príliš veľa priestoru Bodenmannovi, ktorý zblízka prekonal Kopřivu - 1:3.

V 43. sekunde tretej tretiny hostia nadviazali na tradíciu vydarených úvodov tretín a pridali štvrtý gól. V presilovke mal brankár Kopřiva zakrytý výhľad a Moser zvýšil na 1:4.  Domáci sa nevzdávali ani za trojgólového manka a divákov i hráčov nabudil gól Boltuna. Košický útočník sa v 45. minúte šikovne presadil cez obrancu Jobina a z ostrého uhla prekvapil Genoniho - 2:4.

Na Košičanoch bola viditeľná snaha o ďalší gól, ale po sérii nedotiahnutých ofenzívnych akcií prišiel trest. V 53. minúte v nenápadnej akcii Berger strelou od modrej čiary prekvapil Kopřivu - 2:5. Domácim však vychádzali presilovky a v 54. minúte upravil Varga na 3:5. Skóre zápasu uzavrel v presilovej hre v 59. Arcobello, ktorý upravil na 3:6.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok