Most nevylučuje prijatie odídencov zo Siete, koalícia o nich nemôže prísť

TASR TA3
16.8.2016 20:44

Most-Híd bude rokovať s päticou poslancov, ktorí odišli zo strany #Sieť, o ich prijatí do poslaneckého klubu. Rozhodlo o tom na rokovaní republikové predsedníctvo Mosta-Híd.

#Sieť opustili Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík. "Našim záujmom je, aby sme zabezpečili stabilitu koalície, ktorá ma za cieľ priority a oblasti, v ktorých sa vidíme aj my. Právny štát, regionálne rozdiely, menšinové práva. Tieto sa dajú splniť len vtedy, ak vládna koalícia bude mať väčšinu v parlamente," povedal po rokovaní predseda Mosta-Híd Béla Bugár. S poslancami chce rokovať o podmienkach možnej spolupráce.

Ak dôjde k dohode, bude rokovať koaličná rada a tam sa budú riešiť zmeny v koalícii. "Zmena síl niečo znamená, budeme sa musieť rozhodnúť, čo ďalej," doplnil. Nevylúčil otvorenie koaličnej zmluvy. O tom, či sa štvorkoalícia zmení na trojkoalíciu Bugár nateraz nehovorí. Otázku, či minister dopravy Roman Brecely zostane na svojom poste Bugár momentálne nerieši. Nemyslí si, že Hrnčiar bude žiadať post ministra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok