Český hokejista Pavel v škole písal o svojej budúcnosti. Sen sa mu po dvanástich rokoch splnil

ta3/Patrik Mindžák
8.11.2023 10:10

Český hokejista Ondřej Pavel v noci nastúpil na svoj prvý zápas v NHL. Jeho otec sledoval duel, na sociálnu sieť pridal počas zápasu viacero príspevkov. Jedným z nich bola domáca úloha z roku 2011, ktorý napísal malý Ondřej na základnej škole. Ozrejmil tam, ako sa chcel stať hokejistom hrajúcim v zámorí.

Pavel_kresba.jpg
AP/David Zalubowski_X/@@StandaPavel

Presun na trase Praha - USA

Pavel začínal kariéru v Kobre Praha, vo vekovej kategórii do 16 rokov, píše Eliteprospects.

Neskôr prešiel do iného klubu z českého hlavného mesta - Sparty, kde však už počas prebiehajúcej sezóny zamieril do USA. Mal iba 16 rokov.

Vystriedal päť klubov, v tom poslednom sa výrazne priblížil k debutu NHL, keďže hral za farmársky tím Colarada Avalanche - Eagles hrajúci v AHL.

Na úvod hneď výhra

Detský sen sa mu túto noc splnil, nastúpil na svoj prvý zápas v najlepšej hokejovej lige sveta. Premiéru zažil na domácom ľade proti New Jersey Devils, jeho tím zvíťazil 6:3.

Body si síce nepripísal, ale do šancí sa vedel dostať. Nastúpil vo štvrtej formácii po boku Tomáša Tatara, ktorý rovnako nevylepšil svoje štatistiky. Slovák nastúpil prvýkrát proti bývalému klubu, v ktorom skončil po uplynulej sezóne.

O osude stretnutia rozhodla tretia tretina, keď tromi gólmi „lavíny“ priklonili misky váh na svoju stranu.

Oba kluby sú zatiaľ na postupových priečkach vo svojich konferenciách, Coloradu na západe patrí tretia priečka, New Jersey je na východe na piatej pozícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok