Boli ako vajcia. Obrovské krúpy vyvolali v Slovinsku chaos

TA3 TASR
16.8.2016 12:08

Búrky, ktoré zasiahli Slovinsko, vyvolali na východe krajiny chaos. V najviac postihnutom druhom najväčšom meste Maribor poškodilo krupobitie vyše 70 budov. Časti mesta bombardovali krúpy veľkosti vajec.

Boli ako vajcia. Obrovské krúpy vyvolali v Slovinsku chaos
twitter.com/eustorm

STA uviedla, že búrky na východe Slovinska zaplavili budovy, na ktorých víchor poodtrhával strechy, rúcali stromy a narušili premávku. V Maribore zasahovalo asi 200 požiarnikov; okrem iného pomáhali odčerpávať vodu z 95 budov.

V meste Ptuj voda zaplavila kemp, zatiaľ čo v mestách Ormož a neďalekom Celje spôsobili blesky požiare. V meste Celje zachvátil požiar hangár na športovom letisku, v ktorom zhoreli najmenej tri klzáky a niekoľko prívesov, čo sú značné škody.

S ohňom, ktorý sa rýchlo rozšíril, tam bojovalo vyše 200 požiarnikov. Podľa Janiho Lupeho z dobrovoľnej hasičskej brigády mali problémy s vodou. Na slovinskom juhovýchode, v Dolenjsku, popadané stromy prerušili dodávku elektriny a požiarnici zachraňovali tiež turistku, ktorú búrka zachytila počas túry.

Hoci sa škody z pondelňajších búrok ešte nepodarilo všetky odstrániť, na dnešné popoludnie predpovedali meteorológovia ďalšie búrky a prehánky, dodala STA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok