V Čečejovciach sa vylial potok, v Paňovciach je situácia ešte kritickejšia. Na východe Slovenska vydali výstrahu pred povodňami

5.11.2023 19:34 , Aktualizované: 5.11.2023 21:20

Na väčšine Slovenska platia výstrahy prvého až druhého stupňa pred silným dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti. ta3 dostala informáciu, že v obci Čečejovce sa vylial potok.

Potok sa vylial z koryta

V dvoch okresoch na východe Slovenska vydali meteorológovia výstrahu až tretieho stupňa. V obci Čečejovce neďaleko Košíc sa už miestny potok vylial z koryta.

Vyhlásili tam tretí stupeň povodňovej aktivity. ta3 sa spojila so starostom obce Lukášom Macákom, ktorý opísal aktuálnu situáciu.

Ochrana domov

Jeden z mostov pre peších z bezpečnostných dôvodov úplne uzavreli. Hasiči sa aktuálne snažia domy ochrániť bariérou, ktorú stavajú z vriec s pieskom.

Mokrance bojovali s povodňami

V obci Mokrance hasiči s DHZ Mokrance riešili taktiež povodňovú situáciu. "Našťastie podvečer prestalo pršať, a tak sme mohli ukončiť zásahovú činnosť. Som rád, že sme si mohli zavolať aj kolegov DHZO Čečejovce a DHZO Turňa nad Bodvou", informoval na sociálnej sieti starosta obce Mokrance. Taktiež chce aktívne naliehať na kompetentné štátne podniky, aby sa takéto čoraz častejšie záplavy neopakovali. "Práve sme na ceste do Čečejoviec, pomôcť im," dodal.

Zaplavilo aj Paňovce

Ako povedal v živom vysielaní starosta obce Čečejovce, problémy s povodňami majú aj v obci Paňovce. Tam by mala byť podľa neho situácia kritickejšia, pretože potok sa mohol vyliať na viacerých miestach. Dodal, že takéto problémy nečakali.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok