Procházku navrhli na funkciu v Luxemburgu, čakajú ho dve kolá

TA3 TASR
15.8.2016 14:31

Radoslav Procházka potvrdil, že po udalostiach v strane Sieť, po ktorej sneme zostal bez funkcie, sa bude uchádzať o sudcovský post v Luxemburgu. Čakajú ho dve náročné kolá.

Právu sa venuje od 90. rokov

Procházka svoju ambíciu získať nejakú dôležitú funkciu naznačil v príhovore k delegátom víkendového snemu strany Sieť, na ktorom sa vzdal postu predsedu. Bližšie však nešpecifikoval, o čo pôjde.   

V pondelok potvrdil, že má záujem o post v Luxemburgu. "Predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory ma navrhlo za kandidáta na funkciu sudcu Všeobecného súdu Európskej únie. Som touto nomináciou poctený a vážim si ju. Prijal som ju, pretože sa európskemu právu aktívne venujem už od deväťdesiatych rokov a som presvedčený, že by som v tejto novej úlohe vedel byť užitočný. Napokon, posúdenie mojej odbornosti prebehne cez dve zložité kolá, jedno vnútroštátne a ak to prebehne dobre, tak následne jedno zahraničné priamo na pôde súdu. Akékoľvek ďalšie témy má preto význam riešiť až po tom, ako bude známy výsledok," uvádza sa v jeho reakcii.

Museli vypísať opakovanú voľbu

Predsedníčka Rady Jana Bajánková musela opakovanú voľbu vypísať po tom, ako Rada na zasadnutí 27. júna nezvolila žiadneho kandidáta.      

Pôvodná kandidátka za Slovensko Mária Patakyová v Luxemburgu neuspela i pre nedostatočnú znalosť francúzskeho jazyka, ktorý je na súde pracovným jazykom. Opakovaná voľba kandidáta sa uskutoční 19. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok