Sledujte RADAR: Spadnuté stromy a domácnosti bez elektriny. Ciarán úraduje aj na Slovensku

3.11.2023 11:03

Európu sužuje nepriaznivé počasie. Silný vietor je aktuálnym problémom aj na Slovensku, týka sa to najmä energetiky. Prudký vietor strháva elektrické vedenia. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

počasie
Foto: Facebook/Údržba mesta Kysucké Nové Mesto

Od štvrtkového poobedia na Slovensku cítiť neprimerane silný vietor. Situácia sa však aj naďalej zhoršuje. Hasiči od tohto dňa evidujú viacero výjazdov v spojitosti s počasím.

Ďalší deň, ďalšie problémy

Piatok priniesol ďalšie problémy s vetrom. Energetické odvetvie hlási plné ruky práce. Do terénu musia vyrážať kvôli spadnutým elektrickým vedeniam.

Ciarán prišiel na Slovensko

"Veterné počasie je zapríčinené orkánom Ciarán, ktorý už vo štvrtok zasiahol severozápad Francúzska i juhozápad Anglicka. Potom sa presunul smerom na Holandsko, Belgicko, Nemecko, Francúzsko a Taliansko. Veterná smršť si vyžiadala najmenej 10 obetí a mnoho zranení," píše portál iMeteo.sk.

Padajúce stromy

Na našom území spôsobuje problémy najmä na severe Slovenska. Na Orave hlásili spadnutý strom na železničnej trati, tá bola viac ako hodinu mimo prevádzku.

Kysuce hlásia spadnuté stromy tiež. "Dobrovoľní hasiči zasahovali pri páde stromu cez cestu v Škorčí. Strom spadol aj na sídlisku v Kysuckom Novom Meste na ulici Clementisova," opisuje situáciu portál iMeteo.sk.

Domácnosti bez elektriny

Západné a stredné Slovensko hlási výpadky elektriny. Podľa informácií Slovenskej distribučnej ide o nasledovné lokality:

Rajec, Vitanová - Oravice, Jasenové, Zbiňov, Huty, Malé Borovce a Veľké Borovce, Zuberec, Trenčín, Uhrovec, Krnča, Piešťany, Šaštín - Stráže, Sološnica, Čermany, Ludanice, Sokolníky, Mechenice, Pata, Veľké Zálužie, Cabaj - Čápor, Kmeťovo, Horný Pial, Kostolná a Zlatná na ostrove. 

Na odstraňovaní dôsledkov sa intenzívne pracuje. Portál iMeteo.sk však upokojuje, že situácia sa dostane pod kontrolu. "Vietor by sa mal na našom území upokojovať v priebehu dnešného večera," dodáva.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok