Vražda, ktorá vyvolala na Ukrajine pobúrenie. Deväťčlennú rodinu zastrelili v spánku v okupovanom Donecku

Deväťčlennú rodinu vrátane dvoch malých detí našli zastrelenú vo svojom dome vo východoukrajinskom meste Volnovacha okupovanom Ruskom pri vražde, ktorá vyvolala na Ukrajine pobúrenie a vyvolala vyšetrovanie v oboch krajinách.

F9s0STXWUAA3bCn.jpg
Twitter/ BREAKING NEWS: UKRAINE

Zastrelení v spánku

Snímky z ukrajinskej prokuratúry Doneckej oblasti ukázali strašnú scénu vraždy viacerých členov rodiny, ktorí boli zastrelení v posteliach, stále zastrčení do náručia, pričom na stenách boli viditeľné krvavé kvapky, píše CNN.

Ukrajina tvrdí, že rodina bola zabitá ruskými okupačnými silami po hádke, zatiaľ čo ruské úrady tvrdia, že kvôli vraždám boli zatknutí dvaja ruskí vojaci.

Odmietli opustiť dom

Volnovacha je okupovaná ruskými silami od marca 2022 po brutálnej invázii Moskvy do svojho suseda mesiac predtým.

Ukrajinská prokuratúra Doneckej oblasti začiatkom tohto mesiaca uviedla, že ozbrojení muži vo "vojenskej uniforme požadovali, aby rodina, ktorá tam žije, opustila dom, aby sa tam mohla ubytovať jednotka ruskej armády."

Keď majiteľ domu odmietol, "útočníci sa vyhrážali členom jeho rodiny fyzickým násilím a odišli," uviedol v pondelok úrad na základe predbežných informácií.

Porušenie zákonov

O niekoľko dní neskôr sa ozbrojenci vrátili a "zastrelili všetkých deväť členov rodiny, ktorí v tom čase už spali," uviedla ukrajinská prokuratúra.

"Bolo začaté predsúdne vyšetrovanie v trestnom konaní pre porušenie zákonov a zvykov vojny," uviedla agentúra.

Ruskí vyšetrovatelia uviedli, že dvoch ruských vojakov zadržali v pondelok v súvislosti s vraždou deviatich ľudí vo Volnovache.

Identifikovaní podozriví sú "ruskí vojenskí príslušníci z Ďalekého východu slúžiaci na základe zmluvy," uviedol vo vyhlásení Vyšetrovací výbor Ruskej federácie pre takzvanú Doneckú ľudovú republiku.

Vyšetrovanie vraždy

Výbor uviedol, že 28. októbra sa začalo vyšetrovanie v súvislosti s "vraždou deviatich obyvateľov mesta Volnovakha vrátane dvoch detí, ktorých telá sa našli v priestoroch súkromného obytného domu so strelnými zraneniami."

Ruskí vyšetrovatelia uviedli, že prvotné posúdenie "motívom zločinu bol konflikt na domácom základe."

Toto sú mená celej rodiny:

  • Mykyta Kapkanets (5)
  • Anastasia (8)
  • Dmytro (20)
  • Oleksandr (26)
  • Kateryna (27)
  • Natalka (29)
  • Andrii (31)
  • Tetiana (51)
  • Eduard (53)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok