Kolín zažil streľbu a útok nožom, páchatelia sú na úteku

TA3 ČTK TASR
15.8.2016 08:58

Vyšetrovanie incidentu pred nočným barom v centre Kolína nad Rýnom, pri ktorom boli použité strelné a bodné zbrane, prevzalo oddelenie vrážd kriminálnej polície, pričom okolnosti sú naďalej nejasné. Nič však nenasvedčuje tomu, že by mohlo ísť o terorizmus.

Hádku viacerých osôb pred nočným barom Noon nahlásili okolo 3.45 h okoloidúci, ktorí počuli trieštenie skla. Strelné a bodné poranenia utrpel 34-ročný muž, ktorého previezli do nemocnice vo vážnom stave. Privolaní policajti našli pred barom rozbité sklo, krv a prázdne nábojnice.

Svedkovia vypovedali o incidente, do ktorého boli na ulici v centre mesta zapojení štyria ľudia. Jeden muž bol zranený nožom a z miesta útoku ušiel autom. Útočník za ním vystrelil, ale zasiahol len vozidlo.

"Dôvody zločinu sú v tejto chvíli úplne nejasné. V súčasnosti nie sú žiadne dôkazy svedčiace o teroristickom motíve alebo konaní v amoku," vyhlásila polícia.

Z miesta streľby ušlo pred príchodom policajtov viacero podozrivých osôb, v nasledujúcich hodinách však hlásili v tejto súvislosti zatýkanie, ako aj zhabanie dvoch vozidiel. Nemecko je v stave vysokej ostražitosti po udalostiach z minulého mesiaca, keď došlo na rôznych miestach krátko po sebe ku štyrom krvavým útokom. Tri z nich boli spáchané žiadateľmi o azyl, pričom v dvoch prípadoch sa prihlásila k zodpovednosti teroristická organizácia Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok