Trumpov syn Eric poprel účasť na finančných záznamoch otca. Na inkriminovaný telefonát si nespomína, denne ich má veľa

ta3/TASR
3.11.2023 09:16

Eric Trump pred súdom poprel svoju účasť na finančných záznamoch svojho otca, bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Exprezident a jeho dvaja synovia sú v občianskom procese obvinení z podvodu pri ohodnocovaní nehnuteľností. Informovala o tom agentúra AP.

Trump_Fraud_Lawsuit805593.jpg
TASR/AP

Nafúknuté údaje

„Nikdy som sa nezúčastňoval a ani nepracoval na finančných záznamoch môjho otca,“ uviedol Eric Trump, jeden z výkonných riaditeľov rodinnej spoločnosti Trump Organization. Neskôr sa však pokúšal vysvetliť e-mail spred viac než desiatich rokov, v ktorom ho žiadali o informácie k finančným záznamom jeho otca.

Jeden z vrcholných manažérov Trump Organization pred súdom uviedol, že Eric Trump bol účastníkom videohovoru o finančných záznamoch svojho otca v roku 2021. Exprezidentov syn si na to nespomína. „Denne som účastníkom tisícov hovorov,“ povedal.

Žalobu na Trumpa a jeho synov Donalda mladšieho a Erica podala v septembri 2022 generálna prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová.

Podľa nej poskytovali bankám a poisťovniam „hrubo nafúknuté“ údaje, aby si zabezpečili pôžičky a poistné krytie. Exprezident i jeho synovia pochybenie odmietajú.

Ohrozí to kandidatúru?

Donald Trump mladší pred súdom poprel účasť na finančných záznamoch svojho otca.

Jeho otec má pred súdom vypovedať v pondelok 6. novembra, exprezidentova dcéra Ivanka Trumpová v stredu 8. novembra. Odvolací súd zamietol jej žiadosť o presunutie výpovede na neskôr.

Donald Trump starší sa v súčasnosti uchádza o nomináciu Republikánskej strany pre prezidentské voľby v roku 2024.

Jamesová i sudca Arthur Engoron, ktorý konanie s Trumpovcami vedie, sú Demokratmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok