Pápež František navštívil bývalé prostitútky, vypočul si ich príbehy

TASR
13.8.2016 11:36

Pápež František opustil v piatok Vatikán a neočakávane navštívil dom, ktorý v talianskej metropole Rím zriadila katolícka charita na to, aby poskytla útočisko ženám vyslobodeným zo života v nútenej prostitúcii.

Pápež František navštívil bývalé prostitútky, vypočul si ich príbehy
SITA/AP

František sa v dome zriadenom Komunitou sv. Jána XXIII. stretol v piatok popoludní s približne dvadsiatkou žien pochádzajúcich z Rumunska, Albánska, Nigérie, Tuniska, Ukrajiny a Talianska, s ktorými sa zhováral a počúval ich životné príbehy.

Tieto ženy, ktoré mali všetky okolo 30 rokov a v minulosti zažili vážne fyzické zneužívanie, sa pápež snažil povzbudiť, aby pri vstupovaní do novej etapy svojich životov "boli silnými", uvádza spravodajská stanica BBC. Niekdajšie prostitútky sa do Talianska dostali z rôznych kútov sveta po tom, ako im prevádzači nasľubovali, že im zaobstarajú lukratívne pracovné miesta.

Neohlásená návšteva Svätého Otca korešponduje s takzvanými piatkami milosrdenstva. V rámci tých pápež už dlhšiu dobu navštevuje komunity, ktoré zažili množstvo utrpenia. Jeho predošlými zástavkami bol napríklad koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau, centrum pre migrantov na ostrove Lesbos, či viaceré zariadenia pre starých, duševne chorých alebo ľudí liečiacich sa z drogových závislostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok