Bayern hlási veľký návrat. Neuer bude chytať po takmer roku

ta3/TASR
27.10.2023 13:31 , Aktualizované: 27.10.2023 14:30

Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer sa po vyše desiatich mesiacoch vráti do bránky Bayernu Mníchov. Stane sa tak v bundesligovom zápase proti nováčikovi Damrstadtu. Majster sveta z roku 2014 nehral pre zranenie od vlaňajšieho decembra.

Germany_Soccer_Champions_League775342.jpg
TASR/AP

„Ak na tréningu pôjde všetko dobre, tak bude zajtra hrať. Teší sa na to a takisto aj my. Som si istý, že nadšených je veľa ďalších ľudí. Jeho návrat je veľmi pôsobivý. Všímam si rozdiel v jeho kondícii, celé naše zdravotné oddelenie aj on môžu byť hrdí. Som si istý, že sa rýchlo dostane do svojej top formy,“ povedal na tlačovej konferencii tréner Bavorov Thomas Tuchel.

Kapitán Bayernu Mníchov má za sebou náročnú 10-mesačnú rekonvalescenciu po operácii zlomeniny nohy, ktorú si privodil vlani na decembrovej lyžovačke.

Tridsaťsedemročný Neuer, ktorý už niekoľko dní trénuje so spoluhráčmi, chýbal v zostave Bayernu vo víťaznom stretnutí Ligy majstrov na pôde Galatasarayu Istanbul (3:1).

V sobotu 28. októbra sa však už postaví medzi tri žrde. Naposledy chytal 1. decembra 2022 vo víťaznom zápase v základnej skupine MS 2022 proti Kostarike (4:2).

Do brány Bayernu sa naposledy postavil 12. novembra 2022 na ihrisku FC Schalke 04 (2:0).

„Je to špeciálna situácia. Cítim jeho nadšenie a úroveň. Má obrovské skúsenosti. Momentálne si veci užíva, a tak by to malo byť, aby bol silný. Všímam si úplne iný level v brankárskom tréningu, on hrá svoju vlastnú ligu. Bude tam nejaké napätie, no dúfame, že si rýchlo nájde svoj rytmus,“ povedal Tuchel.

Bayern v januári angažoval Yanna Sommera z Borussie Mönchengladbach, ten však v lete odišiel do Interu Miláno. Brankársky post v tejto sezóne zastáva Sven Ulreich, ktorý zvykol byť v úlohe náhradníka.

„Sven Ulreich bol vždy Neuerov kamarát, jeho spoločník. Jeho výkony boli vynikajúce, Ulle však pozná hierarchiu. Bude na lavičke,“ uzavrel Tuchel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok