Športovci sú znepokojení. V Riu zatvorili bazén, ktorý sa sfarbil na zeleno

TASR
12.8.2016 19:57

Organizátori olympijských hier v Rio de Janeiro zavreli v piatok ráno bazén v centre Maria Lenk Aquatics a neumožnili skokanom do vody trénovať. Potrebovali viac času na to, aby vyčistili vodu, ktorá sa počas skokanských súťaží nečakane sfarbila na zeleno.

Športovci sú znepokojení. V Riu zatvorili bazén, ktorý sa sfarbil na zeleno
SITA/AP

Dôvodom nepríjemného sfarbenia vody na tmavozeleno bolo premnoženie rias z tepla. Organizátori bazén v piatok ráno nečakane zavreli a športovcov pustili dnu až okolo obeda bez toho, aby situáciu oficiálne vysvetlili.

skokan_0a000002-0f14-12b6.jpg

V piatok popoludní sú na programe skoky žien z trojmetrovej dosky. "Prišli sme ráno na tréning a bazén bol zavretý. Nikto nás o ničom neinformoval," napísala na sociálnej sieti Twitter nahnevaná Američanka Abby Johnstonová.

Brit Tom Daley, ktorý získal bronz s Danielom Goodfellowom v synchronizovaných skokoch z 10 m veže, na Twitter napísal: "Dúfam, že uzavretie bazénu neznamená, že sme v posledných dňoch skákali do nejakého svinstva!"

Zelená voda namiesto modrej zarazila v utorok skokanov do vody na OH v Riu de Janeiro. Farba bola v rozpore s tou z predchádzajúcich dní a kontrast zvýraznil vedľajší bazén na vodné pólo. Kvalita vody síce bola témou už dlho pred olympijskými hrami, riešila sa však čistota mora v dejisku, nie bazénov v Centre vodných športov Marie Lenkovej.

kontrola_0a000002-0dca-fc20.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok