Bartekovej nevyšlo až 11 výstrelov, bronz z Londýna neobháji

TASR
12.8.2016 18:27

Slovenská strelkyňa Danka Barteková neobhájila bronzovú medailu v olympijskom skeete. Súťažné účinkovanie v Riu de Janeiru ukončila už v kvalifikácii, v ktorej pokazila najmä druhú položku s piatimi chybami a v konečnom poradí obsadila až 16. priečku.

Bartekovej nevyšlo až 11 výstrelov, bronz z Londýna neobháji
SITA/Martin Medňanský

16. priečka

Dovedna rozprášila len 64 holubov, čím stanovila svoj najnižší tohtosezónny nástrel. Prekvapivou kvalifikačnou víťazkou sa stala Číňanka Wej Meng. Olympijské preteky Bartekovej vôbec nevyšli. Už v úvodnej položke netrafila tri terče a v priebežnom poradí sa ocitla tesne za prvou desiatkou. Ak chcela pomýšľať na medailové súboje, v druhej musela mušku spresniť, no v polovici sa zasekla a do konca urobila až päť chýb.

Prepadla sa na 16. priečku, čím prišla o postup do šesťčlenného semifinále. Chuť si elitná skeetarka nenapravila ani v poslednom cykle. Záverečným dvojvýstrelom zo stredového kruhu pred stanovišťami stanovila výsledný počet zostrelených holubov na 64 a v poradí sa vyššie neposunula. Pri tretej olympijskej príležitosti dosiahla Barteková svoj najhorší výsledok. Pred štyrmi rokmi získala spomínaný bronz, v Pekingu 2008 skončila ôsma.

Tridsaťjedenročná Barteková sa na olympijské preteky tešila. Dlhodobo sa na ne pripravovala, no v ostrom štarte výsledkovo prepadla. "Som polozdevastovaná. Neviem, kde sa stala chyba. Príprava bola dobrá, cítila som sa fajn. Včera počas tréningu fúkalo, no mala som parádne čísla 24 a 25. Neviem, možno fakt chýbalo iba to šťastie. Mala som tesné výstrely, žiadne veľké minutia," povedala po pretekoch sklamaná Barteková.

bartek_0a000002-fa32-538d.jpg

Množstvo medailových úspechov

Zverenka trénera Juraja Sedláka získala olympijskú miestenku už v septembri 2014 na svetovom šampionáte všetkých zbraní v Granade. Na prípravu do Ria tak mala dostatok času a ten z veľkej časti venovala účasti na súťažných pretekoch. Vlani absolvovala dve podujatia Svetového pohára a všetky tri sezónne vrcholy - 1. európske hry v Baku, majstrovstvá Európy v Pragersku aj svetový šampionát v Lonate.

Z menovaných podujatí však vystužila medailovú zbierku len o striebro z kontinentálneho podujatia. Tento rok do svojho streleckého kalendára zahrnula SP v Nikózii, Riu aj San Maríne či ME v Lonate, no pódiový stupienok si nevystrieľala.

Barteková dosiahla v doterajšej aktívnej športovej kariére množstvo medailových úspechov. V zbierke má štyri bronzy z MS, dva tituly európskej šampiónky a deväť kovových ocenení z pretekov SP (štyri zlaté, tri strieborné, dve bronzové). Desaťkrát sa zúčastnila aj na finále celého seriálu, z toho päť účastí pretavila do cenného kovu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok