Je známa nominácia na Nemecký pohár. Títo hráči nás budú reprezentovať

ta3/Hockey Slovakia
25.10.2023 13:35 , Aktualizované: 25.10.2023 14:26

Trénerský štáb na čele s Craigom Ramsaym a generálny manažér Miroslav Šatan nominovali na tradičné novembrové podujatie dovedna 23 hráčov, z toho deväť zo slovenskej a štrnásť z českej extraligy. Slováci nastúpia v Landshute od 9. do 12. novembra proti Rakúsku, Dánsku a domácemu Nemecku. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Výborná forma

Najskúsenejší hráč vo výbere je 30-ročný obranca Peter Čerešňák, ktorý má na konte 105 reprezentačných štartov. V ofenzíve sa tréneri budú spoliehať aj na prehľad Lukáša Cingela, ktorý sa vracia do národného tímu po štyri a polroku. Naposledy hral pod vedením trénera Ramsayho v príprave na domáci šampionát v roku 2019.

Výbornou formou sa pred tradičným jesenným turnajom môže popýšiť viacero nominovaných hráčov, medzi nimi brankár Matej Tomek (10 zápasov, 91,6-percentná úspešnosť zásahov) či útočníci Adrián Holešinský (11 bodov v 12 zápasoch), Oliver Okuliar (14 bodov v 13 zápasoch) a Peter Zuzin (18 bodov v 12 zápasoch). Tomek vytvorí v Landshute brankárske duo so Samuelom Hlavajom.

„V rámci štandardného procesu tvorby nominácie sme si vybrali hráčov zo slovenskej a českej extraligy. Prvý nástrel sme mali hotový už pred niekoľkými dňami, bohužiaľ, z dôvodu zranení zo zoznamu vypadlo niekoľko mien, ktoré sme nahradili. Niektorých hráčov uvidíme v reprezentácii po dlhšom čase,“ povedal generálny manažér Miroslav Šatan narážajúc na spomínaného Cingela či útočníka Pardubíc Mateja Pauloviča. Ten naposledy reprezentoval v ročníku 2019/2020.

Novici a navrátilec

Na nominačnom zozname figurujú mená dvoch nováčikov. Dvadsaťjedenročný útočník Zvolena Kašlík reprezentoval Slovensko na dvoch juniorských svetových šampionátoch. Pod Pustým hradom ho v minulej sezóne výrazne pribrzdilo zranenie s viacmesačnou rekonvalescenciou. Aktuálny ročník začal vynikajúco, v 10 dueloch nazbieral 13 bodov za 4 góly a 9 asistencií.

Zaujímavé je meno Kuska, 28-ročného útočníka, ktorý od tínedžerských čias pôsobí v Česku. Slovensko zatiaľ nereprezentoval na žiadnom veľkom medzinárodnom podujatí. Do aktuálnej nominácie ho odporučil Róbert Petrovický, asistent trénera v HC Olomouc, kde Kusko pôsobí.

Aj Petrovický sa vracia do trénerského štábu Craiga Ramsayho v asistentskej pozícii. Okrem neho budú jeho súčasťou Peter Frühauf a tréner brankárov Ján Lašák.

Neobvyklý program

Na tohtoročnom Nemeckom pohári sa nepredstavia len mužské reprezentácie, ale aj ženské výbery Česka, Fínska, domáceho Nemecka a Dánska. Z tohto dôvodu štartuje podujatie už v stredu 8. novembra.

Slovenskí reprezentanti sa do súťažného diania zapoja vo štvrtok 9. novembra, v netradičnom čase o 12.30 h nastúpia proti Rakúsku. Po dni voľna, ktorý vyplní ženský program, pokračuje mužská časť turnaja v sobotu 10. novembra.

Vplyvom nabitého programu zápasov v jednom dejisku nastúpia zverenci trénera Craiga Ramsayho aj na druhý duel proti Dánsku netradične dopoludnia, duel štartuje už o 11.00 h. V záverečnom vystúpení vyzvú domácich Nemcov v nedeľu od 14.30 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok