Fico je náš spoločný nepriateľ, pripustil Mikulec. SNS ide o dotácie, nie o vedenie envirorezortu, tvrdí Kolíková

ta3/Patrik Mindžák
24.10.2023 22:35 , Aktualizované: 24.10.2023 23:06

Robert Fico si podľa vlastných slov chystá tmavý oblek. V stredu 25. októbra ho prezidentka Zuzana Čaputová štvrtýkrát vymenuje za premiéra. Nová vláda bude SNS, Smer-SD a Hlas-SD. Čaputová približne týždeň naťahovala jej vymenovanie, nepáčila sa jej nominácia Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia. Národniari nomináciu stiahli a nominovali Tomáša Tarabu, proti nemu prezidentka výhrady nemá. Proti sebe sa v relácii Král na ťahu postavili Michal Šipoš, Roman Mikulec (OĽANO a priatelia) a Mária Kolíková, Branislav Gröhling z SaS.

kral na tahu
ta3

Falošná hra

Kolíkova a Gröhling sú radi, že sú súčasťou strany SaS. Čo sa týka voľby nového predsedu počas budúceho roka, keďže Richard Sulík už nebude pokračovať ako šéf strany, tak veria, že si členovia strany nevyberú „osobnosti s ambíciami“, ale „ľudí s víziou“, ako má SaS vyzerať.

Vďaka strane náprotivkov nemala vláda Igora Matoviča a Eduarda Hegera šancu dokončiť svoj funkčné obdobie, a preto je v súčasnosti pri moci Fico, myslí si Šipoš. Označil to za „falošnú hru“.

Mikulec označil za „spoločného nepriateľa“ oboch strán Fica. Všetci diskutujúci navzájom obviňovali lídrov tých druhých, že môžu za napäté vzťahy a situáciu, ktorá napokon vznikla - predčasné parlamentné voľby.

Kto bude viesť strany?

„Som presvedčený o tom, že by Matovič mal byť predsedom hnutia aj naďalej,“ uviedol Šipoš.

Gröhling priblížil, že pri voľbe nového predsedu môžu stáť spolu s Kolíkovou, jeden z nich alebo nikto z nich, ide o predčasné rozhodnutie a nechce predbiehať.

Huliak a Kaliňák

Všetci zúčastnení sú radi, že Huliaka nevymenovala prezidentka za ministra. Hnutiu OĽANO sa však naďalej nepozdáva nominácia Roberta Kaliňáka na ministra vnútra a žiadajú ju, aby si to ešte rozmyslela.

„Ak by si prezidentka zobrala štatistiku, čo tu Kaliňák napáchal, ako nechal uniesť políciu, keď bol ministrom, tak by ho dnes nevymenovala,“ ozrejmil Šipoš.

Kolíková pochybuje, že SNS ide o záujmy životného prostredia, ale že má skôr záujem riešiť dotácie pre tento rezort.

Ako ďalej, Slovensko?

Gröhling pripustil, že minulosť je už minulosťou a treba sa už pozerať dopredu.

Vláde odporúča pozrieť si program SaS z rôznych oblastí, ktoré „sú na prvých 100 dní, nezaťažujú štátny rozpočet a dokážu naštartovať ekonomiku“. „Najlepšia sociálna politika je vytvorenie pracovného miesta,“ doplnil Gröhling.

Peňazí je v štáte dosť, len treba prestať kradnúť, zlepšiť výber DPH a treba zdaniť bohatých a silných, ktorí majú nadmerné zisky, dodal svoju víziu Šipoš.

Celú reláciu Král na ťahu si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok