Jefimovovú znova chytia a medaily sa posunú iným, prorokuje slovenský plavec

SITA
12.8.2016 09:55

"Klobúk dolu pred jej odolnosťou. Ale to je asi jedno, čochvíľa ju znova chytia a medaily sa posunú do rúk tých, ktorým patria," myslí si slovenský plavec Richard Nagy o ruskej dopingovej hriešnici Julii Jefimovovej.

Jefimovovú znova chytia a medaily sa posunú iným, prorokuje slovenský plavec
SITA/AP

Nagy Jefimovovú neľutuje

V plaveckej komunite na OH 2016 je najkontroverznejšou postavou dozaista Julia Jefimovová. Po stovke získala táto ruská prsiarka striebro aj na dvojstovke, ale nie preto - v Riu totiž štartuje napriek skutočnosti, že v minulosti neprešla antidopingovou kontrolou a odpykala si aj dištanc.

"Nesúcitím s ňou, nemá tu čo hľadať," tvrdí rezolútne Nagy. "Je pravda, že tribúny bučia iba na ňu, ale ona symbolizuje to, čo v športe nemá mať miesto - doping a podvody. Na druhej strane, ak sa s takým psychickým tlakom, aký je na ňu vyvíjaný, dokáže vyrovnať, nastúpiť na štart a ešte aj získať medaily, klobúk dolu pred jej odolnosťou. Ale to je asi jedno, čochvíľa ju znova chytia a medaily sa posunú do rúk tých, čo im patria," doplnil plavec, ktorý je pred svojím druhým vystúpením v Riu podľa vlastných slov v pohode.

Na 400 m polohové preteky obsadil 9. priečku, keď ho iba 32 stotín sekundy delilo od finále. Beztak dosiahol najlepšie umiestnenie slovenského plavca-muža pod piatimi olympijskými kruhmi.

nagy_0a000002-80c5-1972.jpg

Nagy sleduje naživo len plávanie

Slovenský 23-ročný vytrvalec popri príprave na piatkové rozplavby 1500 m voľný spôsob stíhal naživo sledovať iba plávanie. "Som ohúrený časmi, ktoré tu padajú večer čo večer, každé finále. V telke som si napríklad pozrel našich vo vodnom slalome, tenistu Andreja Martina aj štvrtkové džudo mužov do 100 kg, čo ovládol Čech Lukáš Krpálek."

Čo na svojich piatych olympijských hrách v kariére predvádza americký plavec Michael Phelps, z toho je na svojom premiérovom sviatku pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro paf aj náš reprezentant Richard Nagy.

"Aj keď na motýľkarskej dvojstovke som drukoval Juhoafričanovi Chadovi le Closovi, Phelps je hrdina. Lepší plavec ako on sa ešte dlho nenarodí," poznamenal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok