SNS prišla s možnosťou číslo dva. Na post ministra životného prostredia nominovala Tarabu

ta3/Katarína Žgrlíková/tasr
24.10.2023 11:02 , Aktualizované: 24.10.2023 11:44

Na tlačovej konferencie SNS Rudolf Huliak oznámil náhradného nominanta na ministra životného prostredia. Tým sa stal Tomáš Taraba.

sns
ta3

Taraba už v nedeľu pripustil, že by strana SNS mohla navrhnúť nového človeka na post ministra a že by sa postu nebránil.

Huliak vyhlásil, že sa zhodli na stiahnutí jeho kandidatúry.

Nový post pre Huliaka

"Sme dohodnutí, že ostávam v parlamente ako nominant na predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie," avizoval Huliak.

"SNS bude zastávať post na Ministerstve životného prostredia SR odborne, hrdo a najmä slušne," vyhlásil Taraba. Rozhodnutie podľa jeho slov urobili v záujme stability vlády a čo najrýchlejšieho menovania novej vlády. Odmieta, že by zmena nominácie bola potvrdením toho, že klub SNS nestojí za Huliakom. Taraba komentoval úradnícku vládu a nazval ju vládou Progresívneho Slovenska.

Danko komentoval rozhodnutie prezidentky

Andrej Danko je presvedčený, že sa v envirorezorte plytvá peniazmi. Podľa neho sú to desiatky miliónov. Myslí si, že sa jedná aj o korupciu.

Danko si nebral servítku pred ústa. Vyhlásil, že prezidentka bola podporená mimovládkami. Podľa Danka na post prezidentky “nemá mentálne ani odborne.“

Nazval ju právničkou zo smetiska. Vyzval ju, aby rešpektovala výsledky volieb.

“Bez SNS by Fico nebol premiér. Sme pevní a jednotní a vládu podporíme,“ povedal Danko. Spraví všetko preto, aby mali po štyri roky stabilnú vládu.

Podľa Danka si prezidentka myslí, že žijeme v Amerike a na takéto kroky ona nemá žiadne právo.

Zálohovanie PET fliaš

Taraba sa chce na poste ministra pozrieť na proces zálohovania plastových fliaš. Nepáči sa mu, že vyše 50 percent zisku z recyklovania patrí súkromným firmám. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok