Tenista Martin v dvojhre v Riu skončil, v osemfinále prehral s Nišikorim

TASR SITA
11.8.2016 21:15

Slovenský tenista Andrej Martin neuspel v osemfinále dvojhry na OH 2016 v Riu de Janeiro. Olympijský debutant podľahol štvrtému nasadenému Japoncovi Keiovi Nišikorimu hladko 2:6, 2:6. Napriek prehre sa v Brazílii postaral o najväčší singlový úspech slovenského mužského tenisu pod piatimi kruhmi v ére samostatnosti.

Tenista Martin v dvojhre v Riu skončil, v osemfinále prehral s Nišikorim
TASR/HINA (ilustračný záber)

Prekonal Kučeru aj Hrbatého

Andrej Martin prekonal olympijské 2. kolá Karola Kučeru (Atlanta 1996 aj Sydney 2000) a Dominika Hrbatého (Atény 2004 i Peking 2008). Pred štyrmi rokmi v Londýne sa Martin Kližan aj Lukáš Lacko lúčili hneď v 1. kole. Nišikori nastúpi vo štvrťfinále OH proti úspešnejšiemu z dvojice Gael Monfils (Fr.-6) - Marin Čilič (Chor.-9).

Nišikori hneď v úvodnom geme prelomil podanie Martina a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Slovenský daviscupový reprezentant síce následne vyrovnal na 2:2, no ďalšie štyri gemy sa stali korisťou Nišikoriho. Finalista US Open z roku 2014 zahrával loptičky rýchlo po odskoku, robil minimum nevynútených chýb.

V druhom dejstve Nišikori po brejku v šiestom geme odskočil Martinovi na 4:2 a zápas už dotiahol do víťazného konca. Zakončil ho úspešným obhodením.

Mal štartovať iba vo štvorhre

Martin mal pôvodne štartovať v Riu iba vo štvorhre po boku Igora Zelenaya. Napokon sa však predstavil aj vo dvojhre, kde nahradil Martina Kližana, ktorý sa odhlásil z olympijského turnaja pre obavy z vírusu Zika.

Pre Martina je táto sezóna prelomová v kariére. V chorvátskom Umagu postúpil v júli prvýkrát do finále turnaja ATP a po jeho skončení sa premiérovo ocitol v najlepšej svetovej stovke.

muži - dvojhra - osemfinále

Kei Nišikori (4-Jap.) - Andrej MARTIN (SR) 6:2, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok