Sátorovci sa opäť postavili pred súd, dvoch ponechali na slobode

TA3 SITA
11.8.2016 12:48

Pred Najvyšší súd sa postavila trojica obvinených spájaných s gangom Sátorovcov. Medzi nimi aj bývalý elitný policajt podozrivý z účasti na vražde. Dve osoby ponechal senát Najvyššieho súdu na slobode.

Sťažnosť prokurátora zamietol

Senát tak zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, ktorý ich v piatok 5. augusta nevzal do väzby. Podľa predsedu senátu totiž v prípade Róberta R. a Judity Cs., ktorá je okresnou funkcionárkou strany Most-Híd, nehrozí, že by marili prebiehajúce trestné stíhanie.

Národná kriminálna agentúra v utorok 2. augusta zadržala sedem osôb spájaných so skupinou sátorovci. Po vypočutí štyroch z nich prepustili a pre ostatných troch požiadal prokurátor o ich väzobné stíhanie.

Policajt ide do väzby

Bývalého policajta Borisa D. poslal sudca pre prípravné konanie do väzby. Expolicajt je obvinený, že sa podieľal na vražde Vojtecha E. v roku 2003 formou účastníctva. Juditu Cs. a Róberta R. naopak ponechal na slobode. O sťažnosti Borisa D. proti vzatiu do väzby rozhodoval najvyšší súd na neverejnom zasadnutí.

Polícia z rôznej trestnej činnosti spájanej so zločineckou skupinou sátorovcov obvinila spolu pätnásť osôb. Skupina páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť na území Slovenska a Maďarska od roku 1999 až do roku 2010. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny v tomto prípade obvinili deväť osôb, ďalších šesť stíhajú za ekonomickú trestnú činnosť.

Mali sa podieľať napríklad na nelegálnej výrobe cigariet v Orechovej Potôni. Ich výrobou v roku 2007 skrátili daň o takmer 18 miliónov vtedajších slovenských korún.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok