Štvormetrový Kapitán Amerika začal chrániť newyorský Brooklyn

TA3 ČTK
11.8.2016 10:44

Komiksový a filmový hrdina Kapitán Amerika sa v New Yorku dočkal vlastnej sochy. V brooklynskom parku Prospect mu odhalili štvormetrovú bronzovú skulptúru.

Štvormetrový Kapitán Amerika začal chrániť newyorský Brooklyn
SITA/AP

Brooklyn za miesto sochy pre komiksového hrdinu nezvolili náhodou. Podľa fiktívne histórie pochádza Kapitán Amerika práve z tejto časti najľudnatejšieho amerického mesta.

O konečnom umiestnení skulptúry s hmotnosťou 900 kilogramov ale úrady zatiaľ nerozhodli. Do konca roka sa bude premiestňovať medzi jednotlivými miestami v Brooklyne.

Odhaleniu sochy sa prizeralo mnoho fanúšikov, ktorí sa často s komiksovým hrdinom fotili. Niektorí aktivisti však nesú umiestnenie sochy do parku s nevôlou. Podľa nich je toto miesto určené na nekomerčné používanie, čo Kapitán Amerika ako symbol nakladateľstva Marvel a filmového štúdia Disney popiera. 

Hrdinu v kostýme vo farbách americkej vlajky a s kruhovým štítom s rovnakým motívom predstavilo v roku 1941 nakladateľstvo Timely Comics, predchodca Marvelu. Kapitán Amerika bol vytvorený ako vlastenecký hrdina, ktorý bojuje proti nacistickému Nemecku. V poslednej dobe popularitu Kapitána oživila séria filmov štúdia Disney, ktoré sú venované priamo hrdinovi alebo celej skupine Avengers.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok