Huliak nie je najhorším kandidátom na ministra, tým je Kaliňák, tvrdí Matovič. Kritizuje aj prezidentku

ta3/Patrik Mindžák
20.10.2023 13:30 , Aktualizované: 20.10.2023 14:56

Igor Matovič (Oľano a priatelia) nepovažuje nomniáciu Rudolfa Huliaka (kandidát za SNS) za ministra životného prostredia za najhoršiu. Tým je podľa neho Robert Kaliňák (Smer-SD). Na tlačovej konferencii kritizoval aj prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Poznáme dôsledky

„Kaliňák je mafián. Je zločincom a máme o tom dôkazy počas posledných troch vlád Roberta Fica, kde zvyčajne zastával funkcie ministra vnútra,“ priblížil Matovič.

Člen Smeru zorganizoval to, že mafia mala v rukách celý policajný zbor, tvrdí líder OĽANO s tým, že v súčasnosti poznáme dôsledky.

Myslí si tiež, že Kaliňák bude rezort obrany zneužívať na to, aby prenasledoval ľudí, ktorí nepôjdu Smeru po ruke. „Za peklo, ktoré vznikne, bude zodpovedná prezidentka," vyhlásil.

Musí buchnúť po stole

Opýtal sa prezidentky, či chce naozaj urobiť zo šéfa vojenského spravodajstva človeka, ktorý si tam dosadil svojich ľudí a vytunelovili 74 miliónov eur podľa informácií NAKA o akcii Vírus pod taktovkou NAKA.

„Prezidentka sa podieľala na obrovskom klamaní demokratických voličov a má zodpovednosť za to, že Peter Pellegrini zradil demokratov, čo tvrdila, že sa nestane," uviedol na tlačovke.

Vyzval ju, aby posledné mesiace svojho úradovania statočne bojovala za spravodlivosť. „Aj keď to predtým pokazila a napomáhala zlu, lebo nepodržala chrbát dobru, tak teraz v rozhodujúcej chvíli využije svoju právomoc a dokáže buchnúť po stole," dodal Matovič s tým, že nemá strkať hlavu do piesku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok