Messiho vychádzka na futbalový Olymp. Inter Miami pripravuje veľkolepý projekt pre fanúšikov

ta3/CNN
20.10.2023 11:46

Ak si niekto chcel niekedy na jeden deň obuť kopačky Lionela Messiho, v súčasnosti sa pripravuje projekt, ktorý to umožní. Volá sa "Messiho zážitok" a začne sa v apríli 2024 v Miami. Fanúšikom ponúkne úplne nový pohľad na legendárnu kariéru Argentínčana.

Peru_Argentina_Wcup_2026_Soccer758767.jpg
TARS/AP

Jedinečný zážitok

Projekt „The Messi Experience“ je vybavený „najmodernejšou technológiou“, využíva technológiu 360-stupňového mapovania, 3D vizualizácie a umelú inteligenciu, aby sa fanúšikovia mohli úplne ponoriť do scén z Messiho života a kariéry.

Súčasťou budú aj digitálne a fyzické inštalácie zručností, vďaka ktorým sa Messi stal jedným z najlepších hráčov všetkých čias, píše CNN.

„Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou tohto projektu, ktorý fanúšikom umožní priblížiť sa k mojej ceste na ihrisku aj mimo neho,“ uviedol Messi vo vyhlásení.

„Počas svojej kariéry som sa vždy snažil inšpirovať ľudí a nadviazať s nimi kontakt prostredníctvom mojej vášne pre futbal. Tento zážitok ponúkne jedinečnú príležitosť prežiť najpamätnejšie momenty a precítiť emócie, ktoré formovali moju cestu,“ dodal argentínsky majster sveta.

Cesta na futbalový vrchol

Messi sa v júli po vypršaní zmluvy v Paríži Saint-Germain upísal Interu Miami. V decembri doviedol Argentínu na majstrovstvách sveta v Katare k titulu, po ktorom počas svojej kariéry túžil najviac.

Messi získal s Barcelonou štyri tituly v Lige majstrov a desať titulov v La Lige a na svojom konte má rekordných sedem Zlatých lôpt.

V súčasnosti je najlepšie plateným hráčom MLS s garantovanou sumou viac ako 20 miliónov dolárov, oznámila hráčska asociácia MLS.

V júli spolumajiteľ Interu Miami Jorge Mas v rozhovore pre španielsky denník El Pais povedal, že Messi bude zarábať 50 až 60 miliónov dolárov ročne.

Mas pre El Pais tiež potvrdil, že plat 35-ročného hráča bude doplnený zárukou, že po odchode do dôchodku bude súčasťou vlastníctva klubu, pripomenul portál CNN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok