Demitra bude v Sieni slávy. Klub mu udelil túto poctu za jeho zásluhy

ta3/TASR
20.10.2023 09:28 , Aktualizované: 20.10.2023 11:27

Pavol Demitra, Keith Tkachuk a Mike Liut budú v piatok 19. januára v Missouri Athletic Club v centre St. Louis uvedení do Siene slávy St. Informoval o tom klub na webe.

Na ceremoniáli bude jeho manželka

Troch hráčov do ročníka 2024 vybrala výberová komisia Siene slávy Blues, ktorú tvorí vedenie tímu, ako napríklad predseda Tom Stillman, generálny riaditeľ Chris Zimmerman a generálny manažér Doug Armstrong, bývalí zamestnanci Blues, absolventi a zástupcovia médií zo St.

Tkachuk a Liut spolu s Demitrovou manželkou Majou sa zúčastnia na slávnostnej večeri pri uvedení do siene. Všetci traja hráči budú oslávení aj na zápase 20. januára, keď Blues hostia v Enterprise Center Washington Capitals.

Sieň slávy Blues sa založila v roku 2023, aby vzdala hold veľkej histórii klubu a ocenila výnimočné osobnosti, ktoré významne prispeli k rozvoju Blues na ľade aj mimo neho.

Do inauguračnej triedy zaradili Reda Berensona, Glenna Halla, Garryho Ungera a Scottyho Bowmana, spolu s automatickým uvedením vyradených čísel tímu (Bernie Federko, Bob Gassoff, Brett Hull, Al MacInnis, Barclay Plager, Bob Plager, Chris Pronger a Brian Sutter), hlásateľ Dan Kelly a pôvodní majitelia tímu Salomonovci.

Pavol Demitra

Po príchode 27. novembra 1996 sa Pavol Demitra stal kľúčovou súčasťou tímu St. Louis Blues počas nasledujúcich ôsmich sezón.

Demitra, známy svojimi hernými schopnosťami na ľade a skvelým spoluhráčom mimo ľadu, pomohol Blues doviesť do play-off v každej zo sezón.

V siedmich z nich zaznamenal Demitra minimálne 50 bodov a trikrát reprezentoval Blues na Zápase hviezd NHL.

V súčasnosti mu patrí siedme miesto v histórii Blues v počte bodov, ako aj ôsme v produktivite.

V zámorskom tíme odohral 494 zápasov, v ktorých zaznamenal 204 gólov a 289 asistencií.

Počas svojho pôsobenia v klube získal aj Trofej Lady Byngovej pre najslušnejšieho hráča sezóny 1999/2000. Demitra zahynul pri leteckom nešťastí v septembri 2011.

dwrc3jzw2h7hdbsvzeha.png The Athletic Na snímke zosnulý slovenský hokejista Pavol Demitra.
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok