Podnikateľom roka je riaditeľ firmy Bubo travel agency

TA3
1.3.2012 10:16

Ocenenie Podnikateľ roka 2011 udeľované spoločnosťou Ernst & Young získal zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Bubo travel agency, s.r.o. Ľuboš Fellner.

Podnikateľom roka je riaditeľ firmy Bubo travel agency

Cestovnú kanceláriu Bubo Travel Agency založil v roku 1993 a v súčasnosti patrí medzi najväčšieho slovenského organizátora zájazdov do vyše 60 krajín celého sveta. Spoločnosť sa stala najväčším predajcom leteniek najvýznamnejších svetových leteckých spoločností ako aj najväčším predajcom viacerých lodných firiem.

Titul Podnikateľ roka 2011 v oblasti inovácií získal Július Berith, jeden zo zakladateľov spoločnosti Virtual Reality Media, a.s. Držiteľom titulu Začínajúci podnikateľ roka 2011, ktorá je určená pre firmy mladšie ako päť rokov, sa stal Martin Guttman zo spoločnosti Tuli.sk, s.r.o.

Spoločnosť Virtual Reality Media vznikla v roku 1992 pod pôvodným názvom Berith, s.r.o. a v tom čase firma predávala a zabezpečovala servis výpočtovej a kancelárskej techniky. Július Berith začal v roku 1993 vlastný výskum v oblasti virtuálnej reality a vizuálnej simulácie s cieľom predávať tieto systémy na Slovensku a od nasledujúceho roka sa firma ich vývojom a výrobou začala zaoberať. Spoločnosť v súčasnosti okrem počítačových komponentov a projektorov zvláda aj vývoj a výrobu všetkých ostatných komponentov, subsystémov a celých riešení sama a do jej portfólia pribudla projektová a stavebná činnosť na výcvikových strediskách pre svoje simulátory.

Firma Tuli.sk vznikla v roku 2008, keď sa ako prvá na Slovensku zaoberala výrobou a predajom sedacích vakov. Spoločnosť Tuli do svojho portfólia postupne pridala pomôcky určené pre matky s deťmi a široké spektrum produktov doplnkového sedenia. V blízkej budúcnosti je jej cieľom expanzia na európsky a v prípade priaznivého vývoja aj na svetový trh.

Súťaž Entrepreneur of the Year prvýkrát vyhlásila spoločnosť Ernst & Young v roku 1986 v Spojených štátoch amerických. V roku 2011 sa konali národné kolá v takmer 50 krajinách celého sveta, pričom medzi ne patria aj krajiny susediace so Slovenskom. Všetci národní víťazi spolu súťažia o titul World Entrepreneur of the Year. Najbližšie celosvetové finále sa bude konať v Monte Carle v júni 2012, na ktorom bude reprezentovať Slovensko aj držiteľ titulu Ernst & Young Podnikateľ roka 2011.

Ernst & Young patrí medzi najvýznamnejšie celosvetové firmy poskytujúce odborné poradenské služby v oblasti auditu a daňového, transakčného a podnikového poradenstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok