ROZHOVOR: ta3 spúšťa novú reláciu Král na ťahu. Jej moderátor prezradil detaily

ta3/Soňa Búranová
19.10.2023 17:00

Nová diskusná relácia Král na ťahu vám prinesie exkluzívne duely dvaja proti dvom. Bude to nekompromisné, ale pravdivé. Jej moderátor Braňo Král povedal, čo môžete očakávať. Sledujte premiéru 24. októbra o 21:15.

Braňo Král
ta3/Soňa Búranová

O čom je tvoj nový projekt a aký má koncept? 

Nový projekt je večerná talkshow dvoch proti dvom aj za účasti publika a s diváckymi otázkami. Výraznou zmenou, ktorú si divák hneď všimne, je, že nebudeme vysielať zo štúdia, ale z kaviarne, ktorá je koncipovaná tak, že diváci budú po všetkých stranách scény a aj nad diskutujúcimi, čo navodí dojem arény.

V princípe každá strana bude mať dvoch zástupcov, ktorí sa môžu vzájomne dopĺňať. Diskutovať budeme o najaktuálnejších témach. Nie vždy budú pozvaní len politici. Okrem politiky sa budeme venovať spoločenským, kultúrnym, ale aj športovým témam.

Čo ťa motivovalo vyskúšať si niečo nové? 

Asi nejaká vnútorná pohnútka. Projekt novej relácie som mal v hlave asi pol roka, ale dlho som nevedel prísť na to, čo by malo byť tým „niečím extra“, čo inde nie je. A to je práve prostredie kaviarne na štýl arény a dramaturgický zámer dvoch proti dvom aj s diváckymi otázkami.

Informácie o relácii

Názov: Král na ťahu

Moderátor: Braňo Král

Dátum a čas vysielania: každý utorok o 21:15

Repríza: každú stredu o 12:30

Koncept: dvaja proti dvom plus publikum

Bola to pre teba, alebo teda stále je, výzva? 

Áno, tak ako všetko v živote. Už počas prípravy relácie som sa veľa naučil. Najväčším osobným poznaním pre mňa je, že za mnou stojí silný produkčný tím ľudí, ktorý ma posúva vpred.

Ja som len špička ľadovca. To, čo ľudia nevidia, je kreatívny prístup režiséra, kameramanov, produkcie. Bez posvätenia vedenia televízie by to, samozrejme, nešlo. Toto si veľmi vážim, pretože v dnešných ekonomických pomeroch nie je jednoduché rozhodnutie vyjsť von s tak veľkým a novým formátom, navyše umiestneným mimo štúdia. Náklady sú nepomerne vyššie.

Cítim veľkú zodpovednosť aj voči televízii, aj voči divákom, ktorým, myslím si, mediálny trh dlhuje takýto formát relácie.

Relácia sa od iných bude líšiť tým, že prítomné bude aj publikum. Ako vznikol tento nápad?

V podstate sme mali dve zásadné podmienky pre vznik relácie – s divákmi a mimo štúdia. Inak by formát zanikol medzi množstvom iných – podobných. Účasť divákov bolo to, s čím som do toho od začiatku išiel.

Na akých hostí sa môžu diváci tešiť?

Preferovaní budú politici, lebo aj dáta ukazujú, že politika je fenomén, ktorý ľudí najviac zaujíma. Pripravujeme ale aj celospoločenské témy.

V tejto chvíli prezradím, že po novom roku určite „odpálime“ reláciu s hosťami mimo politiky, ktorá na Slovensku nemá obdobu. Dolaďujem detaily a závisí to ešte od viacerých udalostí, podrobnosti preto teraz nepoviem.

Aký odkaz má tvoja nová relácia priniesť do spoločensko-politického života? 

V prvom rade ten, že každý relevantný hosť je v relácii vítaný. Bez výnimky či príslušnosti ku ktorejkoľvek strane. Ľudia majú právo poznať všetkých politikov. Konfrontovaní budú s faktami. Názor nech si vytvorí každý sám.

V ta3 pracuješ od roku 2022 a pohybuješ sa najmä v politických kruhoch. Ako hodnotíš túto prácu a hektický pracovný život?

Cítim sa ako ryba vo vode. Ďakujem vedeniu televízie za príležitosť a dôveru, a že nožnice možností mi otvorilo doširoka.

Zároveň ďakujem rodine za trpezlivosť, keďže som dosť zaneprázdnený, a za zázemie a podporu. A určite všetkým kolegom, či už z redakcie alebo produkcie – od kameramanov cez réžiu až po technikov, a to za prístup k mojim nápadom.

Dodali mi potrebný vietor do plachiet, vedia, čo to pre mňa znamená.

Pozrite si upútavku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok