Vo Francúzsku evakuovali šesť letísk. Dostali oznámenie o hrozbe útoku

ta3, čtk
18.10.2023 12:53 , Aktualizované: 18.10.2023 14:47

Šesť letísk vo Francúzsku sa v stredu 18. októbra evakuovalo po tom, ako dostali hrozby útoku alebo bombové hrozby, informovala agentúra AFP. Televízna stanica BFM uviedla, že boli vyčistené letiská v Lyone (Bron), Lille, Nice, Nantes, Toulouse a Beauvais pri Paríži. Na niektorých z nich bola pozastavená prevádzka. Na letiskách v Lille, Lyone a Nice bola doprava obnovená už okolo 14:30.

Lietadlo smerujúce do USA núdzovo pristálo, krúpy poškodili nos a trup
TASR/AP

Lietadlá nepremávali

Zo žiadneho z týchto letísk nemohli vzlietnuť žiadne stroje, kým polícia nevylúčila hrozbu. Pristátie bolo možné, ale cestujúci zostali v lietadlách zaparkovaných na letiskovej ploche, informovala televízia BFM TV s odvolaním sa na francúzsky úrad pre civilné letectvo.

Letisko Lille-Lesquin dostalo hrozbu e-mailom krátko po 10.00 h.

Letisko Lyon-Bron už bolo prehľadané, riadiaca veža a cestujúci a posádky dvoch lietadiel boli evakuovaní. Vyšetrovatelia na mieste činu nenašli nič nebezpečné a poplach bol zrušený.

Poplach bol zrušený aj v Nice, paniku vyvolal zabudnutý batoh v termináli 1, ktorý už polícia prehľadala.

Aj letisko Štrasburg-Entzheim dostalo výhražný e-mail a približne 200 až 300 cestujúcich muselo narýchlo odísť, informuje televízia BFM.

Popoludní museli evakuovať aj návštevníkov paláca vo Versailles. Ten bol už v sobotu a v utorok zatvorený pre bombovú hrozbu.

Francúzsko je v stave zvýšenej teroristickej pohotovosti po piatkovej vražde učiteľa radikálom v meste Arras. V celej krajine bola posilnená bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok