Smer zatiaľ neurčil meno ministra zahraničných vecí. Slovenskú diplomaciu dočasne povedie Fico

ta3
18.10.2023 11:37 , Aktualizované: 18.10.2023 14:32

Strana Smer-SD zatiaľ nenašla nominanta na post ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Fico
TASR/Jaroslav Novák

Ako uviedli dva nemenované od seba nezávislé zdroje pre agentúru SITA, funkciu slovenského šéfa diplomacie bude dočasne zastávať predseda vlády, ktorým bude Robert Fico. Upozornil na to denník Pravda.

Jedným zo štátnych tajomníkov na ministerstve by mal byť Marek Eštok, slovenský diplomat a politik, bývalý mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec SR vo Francúzskej republike, Monackom kniežatstve a Alžírsku. Od júla 2017 do apríla 2021 bol veľvyslancom pri Rade Európy v Štrasburgu, dodala Pravda.

Wlachovského názor

Minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský zatiaľ nevie meno svojho nástupcu. Podľa najnovších informácií, ktoré počul, bude rezort dočasne viesť predseda Smeru-SD Robert Fico. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády.

Jednoduchým faktom podľa Wlachovského môže byť, že budúca vláda nemá kandidáta na šéfa rezortu diplomacie. "Môže to byť veľmi ťažká pozícia po tých výrokoch, ktoré Fico rozprával vo volebnej kampani," myslí si minister. Zároveň je pripravený odovzdať rezort, ktorý je kvalitný, funkčný a plný profesionálov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok