Gól ho vyjde draho. Hrdinu Ďuriša spoluhráči skasírujú, na šampionát ešte nemyslí

ta3, TASR
17.10.2023 08:27

Slovenský futbalista Dávid Ďuriš bude na prvý reprezentačný gól spomínať do konca života. Presným zásahom do siete Luxemburska (1:0) v zápase J-skupiny kvalifikácie priblížil Slovensko k postupu na ME 2024 v Nemecku a vďaka svojej pohotovosti v zakončení ho skúsenejší spoluhráči veľmi radi skasírujú - ľahší bude o 500 eur.

20231610_lux_svk_28992575.jpg
TASR/Jaroslav Novák

Mal jasnú úlohu

„Už počas gólovej oslavy som vedel, že budem musieť zaplatiť do spoločnej kasy 500 eur. Samozrejme, urobím to rád,“ smial sa 24-ročný hrdina stretnutia. Útočník žilinského MŠK prišiel na ihrisko v 63. minúte a o necelú štvrťhodinu strelil po centri svojho menovca Hancka jediný gól nesmierne dôležitého súboja v Luxemburgu.

„Stále nemôžem uveriť, že sa mi niečo také podarilo. Ani sa mi nesnívalo, že niekedy môžem rozhodnúť zápas za reprezentáciu. Som rád, že som pomohol mužstvu k nášmu spoločnému cieľu. Tréner ma poslal na trávnik, aby som robil nábehy za obranu, roztrhali sme to tam so spoluhráčmi a vytvárali si z toho šance,“ prezradil taktické zámery Ďuriš.

Ôsmy štart v reprezentácii mu priniesol prvý gól, ktorý môže mať pre Slovensko cenu zlata. Dve kolá pred koncom kvalifikácie si zverenci Francesca Calzonu upevnili druhé miesto v tabuľke a v novembri im stačí na spečatenie postupu získať bod v dvoch zápasoch, za istých okolností ani ten nie.

„Je to pre mňa najdôležitejší gól v kariére, mám z neho obrovskú radosť. Čo sa týka ME a či sa dostanem do nominácie, to je ešte ďaleko. V tejto chvíli to neriešim,“ dodal Ďuriš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok