Dobodal chlapca, takmer zabil aj jeho matku. Útok mal súvisieť s ich vierou a konfliktom medzi Hamasom a Izraelom

ta3, čtk
16.10.2023 07:27

Zrejme pre islamskú vieru dobodal 71-ročný Američan neďaleko Chicaga šesťročného chlapca a vážne zranil jeho 32-ročnú matku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu, podľa ktorej zločin súvisí s bojmi medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas. Krvavý čin odsúdil americký prezident Joe Biden. Federálny úrad pre vyšetrovanie zasa varoval pred nárastom hrozieb voči moslimom aj židom v súvislosti s bojmi na Blízkom východe.

Israel_Palestinians_Hate_Crime_Illinois753332.jpg
TASR/AP

Onedlho útočníka čaká súd

Polícia našla dvojicu vážne zranených v ich byte v obci Plainfield juhozápadne od Chicaga. Chlapec s palestínskymi koreňmi, ktorý utrpel 26 bodných rán nožom s 18-centimetrovou čepeľou, bol podľa agentúry Reuters po prevoze do nemocnice vyhlásený za mŕtveho, jeho matka však napriek viac ako 10 bodným ranám prežila.

„Detektívom sa podarilo zistiť, že obe obete tohto brutálneho útoku sa stali terčom útoku podozrivého z dôvodu, že sú moslimovia, a z dôvodu prebiehajúceho blízkovýchodného konfliktu medzi Hamasom a Izraelom,“ uviedol úrad šerifa vo vyhlásení.

Podozrivého zatkli a čoskoro ho postavia pred súd.

Americký prezident Biden uviedol, že je brutálnou vraždou chlapca šokovaný a znechutený.

„Tento hrozný čin nenávisti nemá v Amerike miesto a je v rozpore s našimi základnými hodnotami,“ uviedol vo vyhlásení. Povedal, že Američania sa musia spojiť a odmietnuť islamofóbiu a všetky formy nenávisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok