Blíži sa záver rokovaní? Všetko je v hre. Stretnutie s partnermi bolo aj bude, povedal Fico

ta3/Diana Štrusová
10.10.2023 14:04 , Aktualizované: 10.10.2023 14:57

Robert Fico potvrdil, že na utorok na 15. hodinu zvoláva predsedníctvo strany Smer-SSD. Budú sa radiť a rokovať, ako budú ďalej postupovať. „Rokovania aj naďalej prebiehajú. Všetko je v hre. Stretnutie s partnermi už bolo, aj bude,“ povedal Fico pre ta3.

V tom istom čase má predsedníctvo aj strana Petra Pellegriniho Hlas-SD. Či idú rokovať o prijatí ponuky Michala Šimečku sa dozvieme neskôr.

Smer rokoval s SNS

Fico počas dňa rokoval aj s SNS. Svoje oznámenie o dohode by mali strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS povedať v stredu (11. 10.). Zatiaľ to nik zo spomínaných strán oficiálne nekomentoval.

Poverenie na zostavenie vlády má predseda víťaznej strany Smer-SD. Podľa doterajších informácií rokuje najmä s Hlasom-SD a SNS. Predsedníctvo KDH spoločnú vládu so Smerom-SD odmietlo, o téme má rokovať ešte Rada KDH. Neformálne rokovania vedie aj PS. Vytvoriť by chcelo štvorkoalíciu s Hlasom-SD, KDH a SaS.

Kaliňák prišiel na Súmračnú

Na otázku o ponukách pre Hlas-SD od Progresívneho Slovenska odpovedal, že rozhodnúť sa musia tí, ktorým sú ponuky dávané. Nevie, ako sa Hlas-SD rozhodne.

Verí, že Hlas-SD aj SNS sa budú riadiť svojimi slovami z kampane. Kaliňák tvrdí, že ľudia odmietli Progresívne Slovensko vo voľbách, argumentuje rozložením síl. "Zhodnotíme si aktuálnu situáciu, aj voľby," povedal Kaliňák pre ta3, ďalej dodal, že "je evidentné, že pre Progresívne Slovensko je to čistý obchod."

"Predpokladám, že sa dozviem niečo, čo sa udialo na koaličných dohovoroch, na to sme vlastne aj tu," povedal pre ta3 Dušan Jarjabek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok