Panetta v Pentagóne prijal izraelského ministra obrany Ehuda Baraka

TASR
1.3.2012 06:41

Americký minister obrany Leon Panetta prijal v stredu svojho izraelského rezortného partnera Ehuda Baraka v Pentagóne na rokovaniach, ktoré sa podľa očakávania zameriavali na jadrový spor s Iránom.

Panetta v Pentagóne prijal izraelského ministra obrany Ehuda Baraka
SITA

Pentagón zverejnil o schôdzke iba málo podrobností, uviedla agentúra DPA. Panetta a Barak v prítomnosti hlavného veliteľa amerických ozbrojených síl generála Martina Dempseyho diskutovali obranné vzťahy medzi spojencami a regionálne otázky, ako napríklad Sýria, Irán a širší región Blízkeho východu.

Barak sa počas svojho dvojdňového pobytu stretne aj s americkým viceprezidentom Joeom Bidenom. Návšteva sa koná týždeň pred plánovanými rokovaniam medzi americkým prezidentom Barackom Obamom a izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom v Bielom dome. Netanjahu v nedeľu izraelskému kabinetu povedal, že hlavnou témou týchto rokovaní bude Irán.

Izrael privítal americké i európske sankcie voči Iránu, tamojší lídri vrátane Baraja však uviedli, že na stole stále zostávajú všetky možnosti. Šéf rezortu izraelskej obrany zároveň poprel tvrdenia, že v otázke ako pristupovať k Iránu existuje medzi Izraelom a USA rozpor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok